Spomladanski termin tedna restavracij se že približuje, mariborski lokali bodo vaše brbončice razvajali vse od 29. marca do 7. aprila.

Proti koncu tega meseca, natančneje 29. marca, se pričenja Teden restavracij, ki bo trajal vse do 7. aprila. Gre za projekt, kjer lahko v izbranih slovenskih restavracijah, letos jih sodeluje 105, obiskovalci uživajo v prav posebej pripravljenih menijih.

Izbrane restavracije ponujajo menije po enotni ceni 19 evrov, kar omogoča, da si vsi kulinarični navdušenci privoščite izjemni kulinarični užitek po povprečni ceni.

Devet mariborskih restavracij na Tednu restavracij

Pomladno prebujanje bodo s prvim pomladnim cvrtjem ponudili v Gostilni pri Lešniku, kjer bodo iz kuhinje pozdravili s čemaževim kapučinom pod mlečnim oblačkom ter zaključili z oskorjeno smetano z zelenim čajem, jagodnim sorbetom ter sladkimi krekerji z lešniki.

S tuno, tartufi, lososom, steakom in jagodno pito bodo razvajali v Steakhouse, medtem ko bodo nadstropje nižje, v Rožmarinu pripravljali rezine pujskovega medaljona pa polenkovko s kokosom ter hrustljavo Barbarie račko. Za obe restavraciji je potrebna predhodna rezervacija.

Že tradicionalno se Tednu restavracij pridružujeta Restavracija Sedem in Fudo. Pri prvih bodo stregli hišne testenine in ingverjev sorbet, na koncu Poštne pa bo na krožniku teletina ali oslič, ki ju bo zaokrožila sladila s hruško, čokolado, kavo ter mandlji.

Se vam pocedijo sline ob pujskovi potrebušini ali smuču s šparglji in mandlji? Potem morate nujno zaviti v Gostilno Maribor.

Tudi Restavracija Mak bo poskrbela za razvajanje brbončič s trsko in pujskom ter šampinjoni in slano karamelo. Na drugi strani Drave, v City Terasi pa se bo odvijala prava ribja zabava s škampi, hobotnicami, lignji, dagnjami, pašto in ribjim fondom.

Mariborski kulinarični teden pa zaokrožuje še Miza za štiri, ki sta v le dobrem dnevu razprodala vse termine. A ob pogledu na njihov meni, ni to nič čudnega.

Kdo vse sodeluje v spomladanskem Tednu restavracij? Poglej tukaj.