Tudi poletje je primeren čas za vadbo, poskrbite, da bo vaše telo v formi takrat, ko ga največ pokažete.

Vir: Facebook Trening plac

Poletje je čas, ko mnogi telovadnico zamenjajo za rekreacijo na prostem. Takšna izbira je sicer logična, a ne povsem učinkovita, je pojasnil Žiga Ozmec, direktor Trening placa, priljubljenega vadbišča, kamor zahaja veliko Mariborčank in Mariborčanov.

“Pri nas na Trening placu to podpiramo pa vendar opozarjamo, da nekaterih oblik treninga ne moramo oziroma težko nadomestimo s klasičnimi zunanjimi aktivnostmi. Zato pri nas skupinski, timski in osebni treningi ostajajo skozi vse leto. Ne želimo, da naši člani težko prigarane rezultate izgubljajo v mesecih, ko želimo izgledati najbolj fit,” razlaga Ozmec. Vse, ki že pridno “kurite maščobe” in tiste, ki bi želeli začeti z vadbo, tudi v poletnih mesecih vabijo k vadbi. Velik in klimatizirani prostori Trening placa namreč omogočajo optimalne pogoje za vadbo skozi vse leto.

Skupinske vadbe in individualni treningi

Na Trening placu sicer ponujajo skupinske vadbe in individualne treninge, mogoče pa je trenirati tudi doma, in sicer kar preko treningov na spletu. “Imamo online platformo, preko katere je mogoče trenirati kjerkoli brez kakršnihkoli rekvizitov, le s svojo lastno težo oz. telesom. Na skupinskih treningih pa vadba poteka z utežmi, izvajamo treninge trupa, visoko intenzivne intervalne treninge in podobno,” pojasni Ozmec.

Ne le vadba, v kolikor bi se želeli preizkusiti v kateri izmed borilnih veščin, se lahko vadbe lotite kar na Trening placu, individualno ali v manjši skupini.

Razlika v skupinski vadbi ali individualni je le pristop, še pojasnjuje Ozmec, ki dodaja, da je posameznik, predvsem pa njegove želje in sposobnosti, v ospredju pri usklajevanju in intenzivnosti vadbe. 

Da je učinek še toliko večji, trener Ozmec svetuje tudi pri izbiri prave prehrane in tako poskrbi za kar največji izkoristek dejanske vadbe, obenem pa ponuja celovit pristop k posamezniku.