Ljudje naj bi domače živali izbirali glede na svoj značaj. Lastniki psov naj bi tako bili odgovorni in zvesti, lastniki mačk pa svobodomiselni. Se strinjate?

Mnogo ljudi ima resda več domačih živali, a prav gotovo je nekomu ena ljubša od druge. Kaj to pove o vašem karakterju?

Mačke

Lastniki mačk naj bi bili bolj svobodomiselni, nekonvecionalni in kreativni, s čutom za umetnost in filozofijo, pravijo raziskovalci. Ljubijo družabno življenje, a znajo živati tudi v samoti in želijo preizkušati nove stvari. Čeprav nekateri prisegajo na pomirjevalni učinek mačk, pa raziskovalci opažajo, da so lastniki mačk lahko tudi zelo nervozni, zaskrbljeni in pogosteje pod stresom.

Psi

Pes je človekov najboljši prijatelj. Tako kot psi so tudi njihovi lastniki dobri in zvesti prijatelji, polni energije in pogosto tudi športni navdušenci. Vizualne in karakterne podobnosti med lastniki in psi niso nič nenavadnega, pravijo raziskovalci. Včasih lahko delujejo lastniki nekaterih pasem grobo, a velikokrat videz vara in imajo denimo prav lastniki pitbulov mehko srce.

Ptice oziroma papagaji

Lastniki pernatih živali naj bi bili na splošno zelo družabni, odprte narave, ljubitelji zabav, ki uživajo, ko so v središču pozornosti. Čeprav imajo najverjetneje svoje domače živali – ptice v kletkah, pa se sami zelo bojijo utesnjenosti in drugih ljudi, ki jih bi zavirali pri svojih načrtih.

Kače in plazilci

Lastniki kač in drugih plazilcev radi izstopajo in imajo radi eksotične kraje. Čeprav dajo nekateri kar nekaj na svoj videz, pa je to lahko varljivo in so v svoji notranjosti izredno miroljubni ter pošteni. Radi imajo pustolovščine in nevsakdanje reči. Ne ozirajo se pretirano na mnenje okolice.

Ribe

Tudi lastniki rib so umirjeni in velikokrat zelo preudarni. Imajo poseben, intelektualen smisel za humor, ki je drugim morda včasih nerazumljiv. Velikokrat gre za samotarje, ki pa v samoti znajo uživati in jo obrniti sebi v prid.

Hrčki, morski prašički, zajčki in podobne živali

Lastniki teh prikupnih živalic imajo radi malenkosti. Nikakor niso materialisti, temveč jih osrečijo že majhne, prikupne stvari. Čeprav bi najprej pomislili, da imajo te živali v lasti bolj ali manj otroci ali ženske, pa je presenetljivo veliko moških, ki jim je prav zajček najljubša živalca.