V Pokrajinskem muzeju Maribor so včeraj, 9. maja ob 20. uri, otvorili projekt Mesec mode v muzeju. Le-ta se je priček z modno revijo slovenskih modnih oblikovalk in oblikovalcev. Vrhunec letošnjih prireditev bo v četrtek, 23. maja 2019 ob 12. uri, ko bo potekala svečana otvoritev Oglednega depoja modnih oblačil in dodatkov.

Na otvoritveni modni reviji so se predstavili priznani slovenski modni oblikovalci in oblikovalke, ki so pokazali svoje nove kolekcije. Predstavili so se: Tanja Uvera, Tanja Basle, David Bacali, Julia Kaja Hrovat, Sanija Reja Aske, Simona Kogovšek, Barbara Vrbančič, Patricia Pie in Renata Bedene.

V četrtek, 30. maja 2019, se Mesec mode v muzeju zaključuje tradicionalno, z modno revijo izdelkov dijakinj in dijakov Srednje šole za oblikovanje Maribor, Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana ter študentk in študentov Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru, Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in Fakultete za dizajn, pridružene članice Univerze na Primorskem.