Policisti so mladoletniku odvzeli prostost.

O hudem sporu med najstnikoma, zaradi katerega je 17-letnik pristal v bolnišnici, policija ne razkriva veliko podatkov, ker so vpleteni mladoletniki. Tako ni znanih veliko uradnih informacij, kot smo poročali, pa bi se naj tragedija zgodila na območju Kulturnega centra Pekarna, in sicer v parku. Policisti so povedali samo, da so v UKC Maribor sprejeli mladostnika s hudimi telesnimi poškodbami, danes so prav tako potrdili, da je preiskovalni sodnik za mladoletnika odredil pripor.

Ga čaka samo vzgojni ukrep?

Mladoletnik je v petek zvečer v mestni četrti Magdalena z ostrim predmetom hudo poškodoval vrstnika, nato pa pobegnil s kraja dogodka. V spremstvu staršev se je kasneje zglasil na policiji, kjer so mu policisti odvzeli prostost in mu odredili 48-urno policijsko pridržanje.

Ker je star komaj 15 let, se po kazenskem zakoniku zanj predvideva vzgojni ukrep.

Mladoletnika, ki je v petek zvečer v Mariboru z ostrim predmetom hudo poškodoval vrstnika, so policisti v nedeljo s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika. Ta je zanj odredil pripor, so danes za STA potrdili na mariborskem okrožnem sodišču in Policijski upravi Maribor. Ker je star komaj 15 let, se po kazenskem zakoniku zanj predvideva vzgojni ukrep.

Zdravstveno stanje mladoletne žrtve ostaja resno

Spomnimo, 17-letnik bi naj v petek zvečer šel na koncert progresivne glasbene skupine, ki je nastopila v centru alternativne kulture. Nedaleč od vhoda v dvorano sta oba vpletena Mariborčana naletela drug na drugega, ko bi naj 15-letni napadalec od njega zahteval mobilni telefon.Ker mu ga ni želel dati, ga je z nožem kar sedemkrat zabodel. Ranjen se bi naj zatekel v bližnji klub in močno krvavel, ko so ga opazili ostali obiskovalci koncerta, bi mu naj priskočili na pomoč. S skrajnimi napori bi ga naj ohranjali pri zavesti.

Po besedah predstavnice za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor Anite Kovačič Čelofiga je zdravstveno stanje napadenega še vedno resno. Ranjeno naj bi imel vranico, pljuča naj bi ostala nepoškodovana, navajajo Slovenske novice.

“Moj sin je v rokah držal mobitel, tvoj sin pa nož”

Po medijih je zaokrožilo ganljivo pismo, ki ga je oče žrtve napisal očetu storilca. V njem se spominja rojstva svojega otroka v mariborski porodišnici in srečnih let, ko je odraščal. “Dva meseca sem bil rezident apartmaja v hostlu, v katerem je moj okrvavljeni sin poiskal zatočišče, ko ga je zlonamerno rezilo večkrat ranilo,” je na začetku pisma, ki so ga objavile Slovenske novice, zapisal žrtvin oče.

Pred vhodom v klub, kjer se zdaj moja kri suši, je komuniciral prek starega prestižnega mobitela, na katerem je bila šipa zamenjana in je verjetno dajal videz nove naprave.

Moj sin je v rokah držal mobitel, tvoj sin pa nož. Zahotel si je to frdamano napravo in je sklenil, da jo bo vzel. Moj sin se je temu uprl in zdaj leži na intenzivni negi s preluknjano vranico in naj ne naštevam,” še je navedel in pojasnil, da je njegov sin sicer na dobri poti okrevanja in da je sam samo presrečen, ker je njegov sin živ in okreva.

Njegov oče v pismu zapiše, da je storilcu oprostil, ker je to civilizirano in nas vera tako uči. V velik plus družini šteje to, da so sina takoj pripeljali na policijo, ko je priznal svojo napako, za kar jim je zelo hvaležen. “Tudi za tvojega telička ostaja upanje. Prosim te, sporoči svojemu sinu, naj vendar poskusi biti boljši človek in da ni vse v bling bling. Življenje je vredno več kot 400 evrov,” je ganljivo zaključil.