Tožilka vpletenim očita nasilništvo, ki so ga storili v skupini in se kasneje končali s pretepom pri mariborski tržnici, ki se je končal s smrtjo 25-letnika.

Peterica obtoženih nasilništva v pretepu pri mariborski tržnici, ki se je končal s smrtjo 25-letnika, je ponovno sedla na zatožno klop mariborskega sodišča in se odločila, da se ne bo zagovarjala. Dogodek se je zgodil 7. januarja lani, tik ob mariborski tržnici.

Dva od obtoženih sta se s tožilstvom že pogodila o kazni

Na predobravnavnih narokih so po poročanju Večera 29-letni Matej Grenko, 45-letni Goran Mlakar, 32-letni Zoran Žilarević, 32-letni Darko Radović in 33-letni Sergej Mirjanić zatrjevali, da niso krivi, zdaj, na sojenju, pa so se odločili, da se ne bodo zagovarjali. Dva od obtoženih sta krivdo že priznala krivdo in se s tožilstvom pogodila o kazni. 36-letni Danijel Polše je bil obsojen na kazen sedem mesecev zapora, ki jo lahko odsluži z delom v splošno korist, 35-letni Davor Hrgić pa je dobil pogojno kazen pet mesecev in 15 dni zapora s preizkusno dobo dveh let.

Obtoženi so bili po aretaciji nekaj časa v priporu

In ker so se obtoženi odločili za molk, je sodnica Karmen Krajnc na sojenju prebrala le to, kar so povedali v zagovoru ob privodu. Obtoženi so bili namreč po aretaciji nekaj časa v priporu. Mlakar je edini govoril o pretepu in zatrdil, da je bil med pretepači Mirjanić. Sam je po njegovem želel le umiriti strasti, saj se izogiba nasilja, odkar je bil kaznovan zaradi pretepa. Mirjanić je na tako prebrano izpoved dejal, da ne drži. Sojenje se bo nadaljevalo konec avgusta.

Po prepiru še množičen pretep

Do tragičnega dogodka, še poroča Večer, naj bi prišlo okoli 5.30, ko sta se stepli skupini moških iz mariborskega in celjskega konca. Najprej zato, ker se je skupina s Celjskega z avtomobilom ustavila na Koroški cesti in ovirala nadaljnjo pot Mariborčanom. Voznik v mariborskem avtu naj bi kasneje z znancem nagovarjal dekleti iz celjske družbe, a naj bi povabilo zavrnili, zato naj bi bil mariborski voznik izustil kletvico. To je slišal eden od Celjanov in Mariborčane pozval k lepšemu vedenju. Celjani naj bi tudi brcali v mariborski avtomobil, a je peterica – Grenko, Žilarević, Mlakar, Radović in Mirjanić – izstopila in verbalni spor je prerasel v množičen pretep. Temu naj bi se pridružili še Polše, Hrgić in Krnjić, ki so stali v bližini.

Napadene spravljali v podrejen položaj

Tožilka Mateja Artenjak pa obdolženim očita, da so 7. januarja lani okoli 5.30 pretepali Oriano J., Vlada B., Slavišo V., Luko Z. P. in Svena N. ter jih spravljali v podrejen položaj. Dva od napadenih sta utrpela lažje poškodbe.