Storilčeva mama naj bi že dlje časa prijateljevala s pokojnikom, saj je njen mož, storilčev oče, pred leti ostal na delu v Nemčiji. 43-letnik je nasprotoval mamini zvezi.

Slika je simbolična

Kot smo poročali so bili celjski policisti malo po 13. uri obveščeni o tem, da je moški smrtno poškodoval moškega. Kaznivega dejanja so osumili 43-letnika, ki se je po dogodku z avtomobilom odpeljal neznano kam. Okoli 16. ure so osumljenega izsledili avstrijski policisti in mu odvzeli prostost. Prijeli so ga potem, ko se mu je na avstrijskem koroškem pokvarilo vozilo. Policistom se je predal in priznal, da je s sekiro ubil maminega partnerja. Predali so ga slovenskim policistom.

Storilčev oče pred leti ostal na delu v Nemčiji

Kot poroča portal slovenskenovice.si nihče od bližnjih stanovalcem ni točno vedel, kaj se je zgodilo. Kot jim je uspelo od več virov izvedeti, naj bi domnevni storilec prišel v spor s partnerjem svoje mame. Mama naj bi namreč že dlje časa prijateljevala s pokojnikom, saj je njen mož, storilčev oče pred leti ostal na delu v Nemčiji. Najprej naj bi se vsako soboto vračal domov, nato ga domačini naenkrat niso več videli.

Storilec naj bi nasprotoval mamini zvezi, zakaj se je odločil za tako grozovito dejanje, še ni znano. Med kosilom je nagovoril soseda, sicer partnerja njegove mame, da so šli skupaj na vrt pred hišo, kjer so pred tem sekali drva. Med njimi je prišlo do nesoglasja. Mati osumljenega je poskušala sina umiriti, vendar jo je silovito odrinil, tako da je padla. Pri padcu si je zlomila roko. Osumljeni je nato zgrabil sekiro in z njo večkrat močno udaril starejšega soseda po glavi. Sosed je poškodbam na kraju  podlegel.

Za prej omenjen portal je sosed povedal: “Vem samo, da je bila soseda zelo pridna, aktivna, delovna ženska. S pokojnim pa sta kdaj šla na izlet ali v hrib.”
Dobro je poznal oba. Osumljenega so sicer domačini opisali kot tihega in prijaznega fanta. Nekaj ljudi je namignilo, da naj bi imel takšno zdravniško diagnozo, zaradi katere se čudijo, da je sploh lahko opravil vozniški izpit.