Pogrešanega 15-letnega Žan je policija odkrila s pomočjo medijev. Pišejo, da je z njim vse v redu.

“Pogrešani Žan Simončič je najden in je v “varnih rokah”. Z njim je vse v redu. Hvala vsem, ki ste delili objavo. Prav vaša pomoč je bila ključna, da smo odkrili, kje se Žan nahaja,” so zapisali na PU Maribor.

Policisti bodo obvestili Center za socialno delo

Žan  je od doma odšel po lastni odločitvi in ni bil žrtev kaznivega dejanja ali  prekrška, še poročajo s policije. Vzroke za njegov pobeg od doma bodo policisti seveda preverili in o tem obvestili pristojni Center za socialno delo.

Spomnimo …

Včeraj smo pisali, da je neznano kam v noči na ponedeljek, 8. 7. iz stanovanjske hiše v Močni v Pernici izginil 15-letni Žan Simončič. Kot smo ugotovili po pogovoru z njegovo sorodnico, je Žan po družinski večerji odšel v svojo sobo. Zjutraj so starši ugotovili, da Žana ni več: za seboj je pustil postlano posteljo, telefon in denarnico, celo zdravila za sladkorno bolezen. Kot da ne bi hotel biti najden.

Dejal je, da se bo sam vrnil domov

Včeraj je Žanove starše in prijatelje obiskala ekipa Sveta na Kanalu A. Njegova prijateljica jim je zaupala, da jo je Žan obiskal, a ji na vprašanje, zakaj je pobegnil od doma, ni želel odgovoriti. Je pa rekel, da se bo sam vrnil domov in da mu primanjkuje inzulina.

Razlog za njegov pobeg tako ostaja nejasen.