Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so v času od 6. ure včeraj do 6. ure danes prejeli 223 klicev, med katerimi je bilo 70 interventnih dogodkov. V tem času so obravnavali tudi dva nedovoljena prehoda državne meje in prometno nesrečo s hujšimi telesnimi poškodbami.

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so v času od 6. ure včeraj do 6. ure danes prejeli 223 klicev, med katerimi je bilo 70 interventnih dogodkov.

Od teh je bilo: 

– 8 obvestil s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, pa tudi poškodovanje tuje stvari, grožnje,

– 13 prometnih nesreč, od tega prometna nesreča v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala, v ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 2 motorni vozili.

– 12 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. Od tega 7 kršitev javnega reda na javnem kraju in 5 kršitev v zasebnih prostorih. Dva kršitelja so pridržali do streznitve.

Izpostavljajo:

Prometna nesreča III. kategorije

Včeraj ob 15.10 je 37-letni voznik osebnega avtomobila peljal po lokalni cesti iz smeri Spodnjega Jakobskega Dola proti Zgornjemu Jakobskemu Dolu. Pri zavijanju z glavne ceste levo na stransko cesto ni vozil po desnem smernem vozišču in pri zavijanju zapeljal preblizu levemu robu vozišča, pri tem pa s stranskim levim ogledalom trčil v 83-letno peško, ki je stala ob robu vozišča. Peška je padla v obcestni jarek in utrpela hude telesne poškodbe. Zoper voznika bodo podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Nedovolje prehod državne meje

Policisti PP Podlehnik so 21. 11. 2020 ob 8.30 imeli v postopku štirinajst tujcev in sicer mladoletne državljane Afganistana, ki so na nedovoljen način vstopil na območje Republike Slovenije, po končanem postopku bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PP Gorišnica so 21. 11. 2020 ob 13.08 imeli v postopku dva tujca in sicer državljana Bolgarije in državljanko Češke, ki sta na nedovoljen način prestopila državno mejo. Policisti so jima izrekli globo, po končanem postopku pa sta nadaljevala pot.