Kar dva bolnika so sprejeli na urgenco in ju pustili čakati, dokler nista umrla, nakar so ju našli zunanji obiskovalci. Kaj se dogaja?

Slika je simbolična

Sodeč po poročanju hrvaškega Indexa sta v kratkem obdobju v podobnih okoliščinah umrla dva bolnika, ki so ju sprejeli na urgenci in ju pustili ležati na transportnih vozičkih v čakalnici urgentnega oddelka Klinične bolnišnice Sveti Duh v Zagrebu. Razlog za to naj bi bile polne bolniške postelje. V prvem primeru je šlo za bolnika, ki so ga zjutraj mrtvega našli njegovi domači.

V obeh primerih so mrtve paciente našli zunanji ljudje, šele nato bolnišnično osebje.

Toda groza se je ponovila čez nekaj dni. Po oskrbi so za bolnika, ki je čakal v čakalnici, poklicali reševalno vozilo. Šlo je za starejšega bolnika s številnimi pridruženimi boleznimi. Uslužbenci medicinskega transporta so pacienta v čakalnici našli mrtvega.

Bolnišnica: Pomembno nam je vsako človeško življenje

Pacienti po odpustu čakajo na prevoz v skupni čakalnici, do katere imajo reševalci najbližji in najboljši dostop, pod stalnim nadzorom dveh medicinskih sester, nikoli niso prepuščeni sami sebi in zdravstvenemu osebju, razen da jih ne obiščejo samoiniciativno, se takoj odzovejo na vsak klic,” so sporočili iz bolnišnice in dodali, da naj bi v obeh primerih zdravljenje potekalo po vseh pravilih stroke.

Žal smrti v bolnišnici niso redke, sem prihajajo bolniki s težjimi oblikami bolezni, stari ljudje s številnimi pridruženimi boleznimi, ki so pogosto vitalno ogroženi, zato se lahko zgodi, da bolniki med zdravljenjem umrejo. Od začetka leta je na naši centralni urgenci žal umrlo skupno 26 pacientov, januarja 14, februarja 8 in marca 4,” so še pojasnili po poročanju Indexa.

Zaposleni v naši bolnišnici predano delajo in po svojih najboljših močeh pomagajo bolnikom in jim lajšajo trpljenje, to počnejo 24 ur na dan, 365 dni v letu. Pomembno nam je vsako človeško življenje in vsaka smrt nas pretrese. V imenu od vseh zaposlenih v tej bolnišnici izrekamo iskreno sožalje svojcem pokojnika,” so zapisali v sporočilu za javnost.