Danes se je na avtocesti Zagreb-Reka med Vrbovskim in Ravno Goro pripetil nenavaden incident, ki se je nevarnosti navkljub končal srečno. Na odstavnem pasu na avtocesti je namreč moralo prisilno pristati letalo, škoda pa je le materialna.

Izkušenemu pilotu inštruktorju in kandidatki za pilotko naj bi v zraku odpovedal motor, zaradi česar sta morala z motornim letalom Cessna 150M pristati kar sredi hrvaške avtoceste.

Foto: Facebook/Vatrogasci Vrbovsko

Foto: Facebook/Vatrogasci Vrbovsko

Foto: Facebook/Vatrogasci Vrbovsko

Foto: Facebook/Vatrogasci Vrbovsko

Foto: Facebook/Vatrogasci Vrbovsko

Posredovali so Vrbovski gasilci, ki so že sporočili, da je incident minil srečno. Kot so povedali za 24ur.com, ranjenih ni bilo, škoda je le materialna: “Nismo želeli delati dodatne panike, a klicali so nas razburjeni vozniki, da je sredi avtoceste letalo, ki je pristalo zaradi okvare. Bili smo zelo presenečeni, na teren se je odpravilo devet gasilcev, a tam naše pomoči sploh niso potrebovali.”

Dramatičen pristanek

Hrvaški medij 24sata sicer poroča, da se je na avtocesti dogajala prava drama. Eden izmed voznikov, ki je posnel tudi video je za 24sata dejal, da je letalo naenkrat začelo krožiti nad cesto: “Potem se je spustilo zelo nizko, takrat smo še vedno mislili, da je to normalno. Nato pa smo ugotovili, da bo letalo resnično pristalo sredi avtoceste. Malo je vijugalo po sredini ceste, dokler ni s krilom trčilo v ograjo in obstalo na odstavnem pasu. Iz letala sta izstopila prestrašena ženska in moški.”