Do srečanja pri premierju Marjanu Šarcu je prišlo na pobudo podjetja, sestanek pa da je bil spoznavne narave.

Glavni izvršni direktor Adrie Airways Holger Kowarsch se je prejšnji teden sestal s predsednikom vlade Marjanom Šarcem. Med drugim sta govorila o sodelovanju v času slovenskega predsedovanja Svetu EU. »Aktivno iščemo načine za boljše sodelovanje,« pravijo v Adrii Airways, ob tem pa zagotavljajo, da pomoči države ne iščejo.

Aktivno iščejo načine za boljše sodelovanje z državo

Kot so danes za STA pojasnili v Adrii Airways, je do srečanja prišlo na pobudo podjetja, sestanek pa da je bil spoznavne narave. Kowarsch je predsedniku vlade podal informacije o planu poslovanja v prihodnje, pogovor pa je tekel tudi v smeri sodelovanja v času slovenskega predsedovanja EU ter vplivu medijskih izjav in poročanj na poslovanje Adrie. V podjetju poudarjajo, da aktivno iščejo načine za boljše sodelovanje z državo. »Po našem mnenju mora država sodelovati z zasebnim sektorjem, ne zgolj v letalski industriji, in sooblikovati ustrezno poslovno okolje,« so navedli v Adrii.

Vlada naj bi poskrbela za normalne letalske povezave

Zagotovili so, da pomoči države ne iščejo, s čimer so se odzvali na današnje poročanje portala Siol, ki, v nasprotju z zagotovili iz Adrie Airways, poroča o ostrih tonih na sestanku s premierjem Šarcem. Po pisanju Siola naj bi nemški lastniki Adrie Airways od države pričakovali, da jim bo ta priskočila na pomoč, v nasprotnem primeru pa naj bi napovedovali, da bodo zaprli družbo in odpustili več sto zaposlenih. Kowarsch naj bi, tako Siol, od Šarca dobil odgovor, da bo vlada poskrbela za normalne letalske povezave Slovenije s svetom, a da to lahko stori z AdrioAirways ali brez nje.

Predstavili tudi aktualni poslovni položaj podjetja

V Adrii Airways kakršnokoli izsiljevanje zanikajo. »Take navedbe so popolnoma neutemeljene in znova poudarjamo nujnost sodelovanja, tudi v času predsedovanja Svetu EU. Takšni pogovori o sodelovanju potekajo tudi s številnimi ostalimi akterji v regiji,« so zagotovili v podjetju. Da je vodstvo Adrie Airways predsedniku vlade oz. njegovemu kabinetu predstavilo aktualni poslovni položaj podjetja in njihove osnovne usmeritve pri izpolnjevanju vizije in poslanstva družbe, so sicer za Siol povedali tudi v Šarčevem kabinetu. Pojasnil so, da sta premier in državni sekretar Vojmir Urlep ob tem jasno poudarila pomen rednih in stabilnih letalskih povezav Slovenije s ključnimi mesti Evrope in izrazila pričakovanje, da bo Adria Airways z ustrezno poslovno politiko in razvojnimi načrti to zagotavljala.

STA