Rusi si danes napadli južno ukrajinsko mesto Mikolajiv in ob tem ubili vsaj tri ter ranili pet ljudi, sporoča guverner regije.

Fotografija je simbolična.

V ruskem napadu na južno ukrajinsko mesto Mikolajiv so bili danes ubiti najmanj trije ljudje, pet pa jih je bilo ranjenih, je na Twitterju sporočil guverner regije Mikolajiv Vitalij Kim. Ruske sile medtem še vedno skušajo obkoliti strateško pomembno mesto Lisičansk na vzhodu Ukrajine, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Napadli tudi Dnipro

Ukrajinska vojska je poročala, da so ruske enote na južnem robu mesta, proruski separatisti pa so poročali, da se v mestu že bijejo boji, še navaja dpa.

Ruski napadi so medtem potekali tudi v okolici mesta Bakmut, ki se nahaja približno 50 kilometrov jugozahodno od Lisičanska, je bilo navedeno v poročilu generalštaba.

Ruske sile so z raketami napadle tudi mesto Dnipro na vzhodu Ukrajine. Po poročanju lokalnih medijev je bilo v torek na Dnipro skupaj izstreljenih šest raket, od katerih je ena zadela avtomehanično delavnico.

Po navedbah guvernerja regije Dnipropetrovsk Valentina Rezničenka, ki jih je povzela nemška tiskovna agencija dpa, naj bi v ruševinah stavbe reševalci odkrili trupli moškega in ženske, še poroča STA.