Delovni čas bi naj za izbrana dekleta bil vsako noč od 22. ure do 3. ure, sedem dni v tednu, urna postavka je 40 kun, za delo pa je potrebna študentska pogodba bodisi lastna ali tuja so še zapisali v oglasu. Potencialnim zaposlenim zagotavljajo en topel obrok na dan in nastanitev, ki je oddaljena dve minuti hoje od kluba. Kakšna je namestitev in kakšni so pogoji, niso navedli.

“Mini krila, trebuh noter, prsi ven, hrbet vzravnan, roka na boku,” so zahteve, ki jih delodajalec enega od klubov v Dalmaciji, natančneje v Vodicah, pričakuje od deklet, ki bi pri njem opravljale delo. “Brez skupinskih odhodov na stranišče in brez zadrževanja tam. Nič sedenja, dovoljena ni niti uporaba mobilnih telefonov v zasebne namene,” je še zapisal v oglasu. Zahteva tudi, da uslužbenke skušajo prisiliti stranke v to, da jim “častijo” pijače.

Opis dela je mnoge naravnost ogorčil

Naloge, ki bi jih naj bodoče uslužbenke izvajale, je delodajalec povzel Takšne pa naj bi bile naloge, ki bi jih dekleta morala opravljati: “Dekleta naj se obnašajo, kot da ne delajo tam, ampak da so se same odločile za odhod v ta klub.” Lastnik je še poudaril, da želi, da dekleta poskusijo “prisiliti” stranke, da jim “častijo” čim več pijač, ker bi naj to bilo tako v interesu kluba kot tudi deklet samih.

Vsak večer od zaposlenih pričakujejo še, da naročijo vsaj pet pijač, ki jih plačajo stranke. Dekleta naj bi goste animirala, ko bi jim ti ponudili pijačo, pa bi morale naročiti nekaj, česar ni na mizi. “Če dekletom ni do pitja, naj pijačo zlijejo v straniščno školjko in naročijo novo,” so še zapisali.

Takšen naj bi bil kodeks oblačenja

Poleg tega od deklet zahtevajo, da upoštevajo naslednja pravila oblačenja: mini krila, kratki topi, visoke pete, popoln izgled v smislu frizure in ličil, prav tako so dodali še nasvete glede drže in obnašanja, pri čemer zahtevajo sledeče: trebuh noter, prsi ven, hrbet vzravnan in roke na bokih. V oglas so dodali še nekaj dodatnih opomb: “Brez skupinskih odhodov na stranišče in brez zadrževanja tam. Nič sedenja, dovoljena ni niti uporaba mobilnih telefonov v zasebne namene.”

Pod objavo za delo se je v zadnjem dnevu zvrstilo ogromno ogorčenih negativnih komentarjev uporabnikov družbenih omrežij, ki so naravnost zgroženi nad oglasom in zahtevami delodajalca.