V letalo letalske družbe Croatia Airlines, ki je bilo na poti iz Dubrovnika v Zagreb, je v četrtek udarila strela. Varnost potnikov ni bila ogrožena, prav tako strela ni poškodovala letala, so sporočili iz Croatie Airlines. Letalo so po preventivnem pregledu že vrnili v promet.

Vse se je izteklo na najboljši način

Pilot letala je udar strele prijavil med pristajanjem, je za hrvaško nacionalno televizijo HRT povedal tiskovni predstavnik Croatie Airlines Davor Janušić. Dodal je, da se je vse izteklo na najboljši možni način. Pri tem je poudaril, da je letalo izdelano po principu Faradayeve kletke ter elektriko, ki jo prevzame, prenaša v atmosfero prek statičnih razelektrilnikov.

Kar naenkrat se je pojavila modra luč in slišal se je močan udarec. Bilo je ravno tako, kot da bi bili v središču trka.

Kar naenkrat se je pojavila modra luč in slišal se je močan udarec. Bilo je ravno tako, kot da bi bili v središču trka,” je za Večernji list povedal eden izmed potnikov letala Croatia Airlines. Moški je pojasnil, da je takrat v letalu nastala panika, po letalu pa so se slišali tudi kriki.

Letalo v takšnih primerih preventivno pregledajo, kar so storili na letališču v Zagrebu, kjer je tudi tehnično središče družbe Croatia Airlines. Poškodb na letalu niso odkrili, zato so ga že vrnili v promet.

STA