Z bližajočo se pomladjo prihaja tudi ekskluzivna akcija podjetja Lunos, s katero s 40-odstotnim popustom vsem naklanjajo priložnost za prezračen dom!

Eno od neprecenljivih pomladnih doživetij je gotovo jutranji sprehod, ko lahko v hladnem spomladanskem soncu zadihamo s polnimi pljuči in se naužijemo svežega zraka, v katerem se že rahlo čuti vonj prebujajoče se narave.

Točno ta občutek si lahko pričarate tudi v svojem domu, še posebej v prihodnjih dveh mesecih, ko podjetje Lunos pripravlja posebno akcijo »Prezračimo Slovenijo«, v kateri ponujajo kar 40 % popust* na vse elemente prezračevalnega sistema Lunos (Lunos e2, pametno krmiljenje i-Vent in ventilatorske enote Silvento). Ob tem vam hkrati s popustom v sodelovanju z Leanpay omogočajo tudi plačilo na obroke.

»Dnevi so vse daljši, sončni žarki vse močnejši. Nobenega dvoma ni več, pomlad je v zraku. In z njo tudi vse pogostejši in daljši sprehodi v naravi. In zagotovo se strinjate s tem, da se po dnevu na svežem zraku počutite odlično,« idejo, ki stoji za akcijo »Prezračimo Slovenijo«, pojasnjujejo v podjetju Lunos:

»A tudi ko smo doma, je pomembno, da poskrbimo za svež zrak. Vendar pa nam sodoben življenjski slog ne omogoča, da bi svoje stanovanje pogosto zračili, poleg tega pa z zračenjem ustvarjamo tudi veliko energijske izgube.«

Da bodo spomladanski dnevi še bolj sveži, so v podjetju Lunos pripravili posebno akcijo, v kateri ponujajo kar 40 % popust* na vse elemente prezračevalnega sistema Lunos (Lunos e2, pametno krmiljenje i-Vent in ventilatorske enote Silvento). Ob tem vam hkrati s popustom v sodelovanju z Leanpay omogočajo tudi plačilo na obroke.

Da boste dihali boljši zrak, lahko poskrbite ves čas aktivnosti akcije, ki traja od 1.3. do 30.4.2023.

Ob tem dodajajo še: »Rešitev za to, da bomo v svojem domu dihali čist in svež zrak, so prezračevalni sistemi, ki v prostor stalno dovajajo svež zrak, iz njega pa odvajajo izrabljenega skupaj z vsemi ostalimi škodljivimi snovmi in tako namesto vas poskrbijo za nadzorovano prezračevanje ter optimalno mikroklimo v notranjih prostorih.«

*20 % popusta Lunos + 20 % popusta Eko sklad

PREBERITE ŠE: Lunos z inovativnim nastopom obiskovalce sejma Dom Plus pušča odprtih ust

Zakaj Lunos?

Večna pomlad v vašem domu morda ni dovolj prepričljiv razlog za to, da se odločite izkoristiti ekskluzivno akcijo »Prezračimo Slovenijo« podjetja Lunos, zato je morda dobro, da vas spomnimo, katere dodatne koristi prinaša vgradnja sodobnih prezračevalnih sistemov.

1. Brez skrbi, prezračevalni pomen ne pomeni velikega posega v vaš dom

Vgradnja prezračevalnega sistema Lunos ne pomeni velikega posega v vaš dom, saj bodo Lunosovi mojstri skozi zunanji zid ali jašek namestili le manjšo ventilatorsko enoto, s katero boste v prostorih poskrbeli za nižjo vlažnost, preprečili nastajanje zidne plesni, kondenza ter neprijetnega vonja. Hkrati imajo vse Lunos prezračevalne enote protihrupno in protialergijsko zaščito, s čimer so še posebej primerne za osebe z alergijami ali težavami dihal. Filter proti alergijam je pralen in ga celo ni potrebno menjati.

2. Manj alergij in bolezni

Če ste se do sedaj vselej borili z virusi in prehladi, ki so v posteljo položili kar vso družino, bo Lunos poskrbel, da bo dobro prezračevanje preprečilo tudi to.

Dobro prezračevanje je ključno tudi za boj proti boleznim, ki se širijo po zraku in nas ne zapustijo niti v nekoliko toplejših dneh. Če ste se do sedaj vselej borili z virusi in prehladi, ki so v posteljo položili kar vso družino, bo Lunos poskrbel, da bo dobro prezračevanje preprečilo tudi to.

In kako prezračevalni sistem Lunos deluje? Strokovnjaki razložijo, da sistem temelji na pretoku zraka v celotnem bivalnem območju: »Glede na potrebe in stopnjo vlažnosti zraka prenašajo ventilatorji izrabljen zrak iz kopalnice, kuhinje, WC-ja ali pralnice navzven ali v prezračevalne jaške. Na ta način nastane v stanovanju majhen podtlak, zaradi katerega skozi vhodne enote za dovod zraka priteka svež filtriran zrak v spalnice, otroške sobe, dnevne sobe in delovne prostore. Reže pod vrati ali prezračevalni elementi nad njimi zagotavljajo pretok svežega zraka med prostori z vhodi zunanjega svežega zraka in prostori z odzračevanjem izrabljenega zraka.«

3. Brez hrupa

Sistem Lunos deluje tako podnevi kot ponoči, vendar je tako neslišen, da vašega spanja ne bo motil, prav tako pa se zaradi vgrajene protihrupne zaščite ne bo slišalo zunanjega hrupa. »Dokumentirani akustični testi dokazujejo, da dosega protihrupna zaščita LUNOS odlične ocene na vseh testiranjih,« povedo v podjetju ter dodajo, da so vgrajena tudi prepišna varovala, ki omejujejo nastanek prepiha. Dolgoročno vgradnja prezračevalnega sistema pomeni tudi do 30 % prihranek energije v primerjavi s klasičnim zračenjem skozi okna.

Vnesite v svoj dom svežo pomlad. Pridružite se akciji »Prezračimo Slovenijo« in prezračite tudi svoj dom! Izkoristite akcijo tukaj.

4. Manj vlage in manj plesni

Pereča težava, s katero večkrat neuspešno bijejo boj mnogi slovenski domovi, sta tudi vlaga in plesen. Slabo prezračevanje doma ter vlaga, ki se zadržuje v hišnih prostorih, sploh ob stikih naših oken in sten, večkrat privedeta do pojava plesni, ki se je je težko znebiti, hkrati pa je škodljiva našemu zdravju.

Prezračevalni sistemi, kakršen je Lunos, preprečujejo prav slednje. Sistem Lunos je kljub prestižnemu občutku, ki vam ga lične in skoraj neslišne naprave v vašem domu dajejo, cenovno ugoden ter primeren za vse faze gradnje. Ker je Lunos enostaven, vgradnja pa hitra in nezahtevna, lahko o nakupu prezračevalnega sistema razmišljate tako v novogradnjah kot starejših hišah.