Škotsko energetsko podjetje bo že kmalu začelo z izgradnjo dveh vetrnih elektrarn, ki bosta lahko napajali kar 100 000 domov in novo delovno mesto zagotovili okrog 280 delavcem.

K bolj trajnostnemu načinu pridobivanja energije se usmerja tudi škotsko podjetje Scottish Power, ki v prihodnjih dneh načrtuje začetek izgradnje dveh vetrnih elektrarn z močjo 165 MW. Najprej se bo obnovila stara vetrna elektrarna Hagsaw Hill, ki je ledino orala v 1996, sledila pa bo še gradnja druge elektrarne.

Uporaba obnovljivih virov za potrebe proizvajanja energije ni več posebnost, ampak predstavlja trend novih investicij v večjih evropskih državah, sčasoma pa bo tak premik nujen skoraj za vse. Tega se zaveda tudi Kit Anderson, direktor podjetja Scottish Power, ki se je trdno odločilo, da bo v Združenem kraljestvu eden od deležnikov, ključen za zmanjšanje emisij in brezogljično prihodnost.

Več energije za več domov in še več delovnih mest

Prva vetrna elektrarna tega podjetja, ki je bila zgrajena več kot 20 let nazaj, danes uporabo energije omogoča kar 250 000 ljudem, nove investicije pa obljubljajo, da bodo poskrbele za energetsko oskrbo še dodatnih 100 000 domov.

Nove investicije v vetrno energijo na Škotskem bodo energetsko oskrbele 100 000 domov in omogočile več kot 280 stalnih delovnih mest. 

Okolju in družbi prijazen bo tudi proces gradnje ter obnove, saj bo zelena delovna mesta dobilo kar 600 posameznikov, po odprtju nove elektrarne pa bo dolgoročno poskrbljeno za zaposlitev kar 280 delavcev.

Vir: Energetski portal