Štiri kazenske ovadbe je vložil njegov protikandidat za župana na lokalnih volitvah.

Proti aktualnemu trojiškemu županu Davidu Klobasi, ki se na lokalnih volitvah poteguje za nov županski mandat, je skupina občanov s prvopodpisanim Dragom Lipičem, prav tako kandidatom za župana občine Sveta Trojica, 26. in 28. oktobra na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju vložila štiri kazenske ovadbe, ki se nanašajo na čas njegovega županovanja. »V ovadbah podajamo utemeljene sume storitve kaznivih dejanj oškodovanja javnih sredstev in premoženjske koristi, ki se kaznujejo po določilih 240. člena 3 alineje 1. odstavka, 257. člena 3 odstavka in 257.a člena po 2 odstavku v povezavi s 1. odstavkom Kazenskega zakonika Slovenije,« je zapisal Drago Lipič. Dodaja, da ovadbe odražajo stanje in delovanje župana in njegovih služb na daljše časovno obdobje neodzivnosti na vprašanja in zahteve občanov, ki zahtevajo pošteno in transparentno poslovanje svoje občine.

Pri Okrožnem državnem tožilstvu Ptuj so nam potrdili, da so “v zadevi, o kateri povprašujete, prejeli štiri ovadbe, ki se nanašajo na eno fizično osebo zaradi storitve kaznivega dejanja oškodovanja javnih sredstev.”.

Vložene kazenske ovadbe se nanašajo na obnovitvena dela v avli kulturnega doma v Sveti Trojici, na izbiro izvajalca za odvoz komunalnega blata iz čistilnih naprav v lasti občine ter odvoz komunalnega blata iz nepretočnih in obstoječih greznic, na delovanje Zavoda za turizem občine Sveta Trojica in na prodajo nepremičnine – počitniške hišice v Zgornji Senarski.

David Klobasa: Vse obtožbe strogo zavračam

Po objavi prispevka se je na svojem Facebook profilu oglasil župan David Klobasa, ki je med drugim zapisal: “Žalostno in predvsem nerazumno dejanje odraža način in delovanje nekih “prejšnjih lokalnih oblasti”, ki svoje mesto v skupnosti iščejo z diskreditacijo, žaljenjem, zavajanjem in LAŽMI. Sam in celotna Občinska uprava smo svoje delo opravljali profesionalno. Prav zaradi tega, nam je velikokrat kdo očital, da kompliciramo in zahtevamo vso dokumentacijo in izvajanje projektov po črki zakona. V mojem mandatu se nikoli ni delalo “malo po domače” ali na način “se bomo nekako zmenili”, kar je bila ustaljena praksa nekih prejšnjih sistemov, kar moj protikandidat nikakor ne more razumeti in se sprijazniti, da za svoje želje in aktivnosti mora pridoboti soglasje občine (postavitev objekta na občinski zemlji brez soglasja občine). Vsi projekti, ki jih g. Lipič navaja so izvedeni v skladu z zakoni in v duhu dobrega gospodarja, kar bomo dokazali v nadaljni preiskavi, zato vse obtožbe STROGO ZAVRAČAM. Žalostno, da se g. Lipič in njegova lista Socialni demokrati (SD) na kateri kandidirajo še Branko Novak, Drago Slanič, Lili Kšela in drugi, ter (SDSova kandidatka Jasmina Trojner Kraner…), poslužujejo prijemov, ki odražajo njihovo nepripravljenost za razvoj in predstavitev jasnih vizij v dobrobit Svete Trojice, saj do danes ni bila predstavljena niti lista, niti vizija. Edina njihova pot je diskreditacija in žaljenje mene in moje ekipe. Si Sveta Trojica želi takšnih predstavnikov!?Zanima me predvsem, kako bo moj protikandidat zagovarjal svoje sprevrženo dejanje, ko bo preiskava zaključena. Imam mirno vest in vabim pristojne institucije, da opravijo svoje delo v preiskavi vseh 4 primerov.” (zapis smo objavili v nelektorirani obliki)