Za župana MO Maribor bo kandidiral s podporo stranke SMC, za mestni svet pa je zbral potrebne podpise.

Le uro pred koncem roka za vložitev kandidatur je to oddal že 18. kandidat za župana, Saša Arsenovič. Arsenovič je v preteklem tednu predstavil zakaj meni, da je on pravi kandidat za župana MO Maribor.  Najprej je bilo govora o tem, da ga bo podprla stranka SMC, nato pa se je odločil zbirati podpise. Njegova naloga je bila zbrati 708 overjenih podpisov vse do danes, 18. oktobra, ko je bil zadnji rok za vložitev kandidatur. Danes je jasno. Za župana MO Maribor bo kljub temu, da je zbral potrebne podpise kandidiral s podporo stranke SMC, za mestni svet s svojo stranko.

Uspelo jim je v treh dneh

Kot so danes sporočili so danes uspešno končali zbiranje podpisov: »Zadostno število podpor je bilo zbrano že v prvih treh dneh, vendar smo zaradi izjemne mobilizacije številnih Mariborčank in Mariborčanov omogočili vsem zainteresiranim, da izrazijo svojo podporo do zadnjega dne.« V tednu dni je bilo zbranih kar 1439 overjenih obrazcev podpore. »Za to nedvoumno manifestacijo želje, da se staro ne vrne, in za spremembo v Mariboru na bolje za vse, se iskreno zahvaljujemo in jo razumemo kot največjo zavezo, da kandidat Saša Arsenovič skupaj s svojo listo dosledno in nepopustljivo s svojim polnim angažmajem upraviči zaupanje in izpolni nemajhna pričakovanja našega mesta ob Dravi,« še povedo v listi Arsenovič za Maribor.

In zakaj se je odločil kandidaturo vložiti kot kandidat SMC?

»Hvala vsem Mariborčanom za to izjemno lepo izkušnjo, da smo uspeli v rekordnem času zbrati podpise. To nam daje krila in zagon za naprej. V tem času smo uspeli sestaviti nestrankarsko listo Arsenovič za Maribor, ki je zelo strokovna in verjamem, da bomo s podporo SMC uspeli zložiti zmagoviti kombinacijo za delovanje v mestnem svetu in za sodelovanje z državo,« je po vložitvi dejal Arsenovič. Pojasnil je tudi, zakaj se je odločil župansko kandidaturo vložiti kot kandidat SMC. »Ker se ne vidim kot župana, ki želi zmagati volitve in priti v službo.« Želi si namreč biti župan, ki bi se s ponosom vrnil po štirih letih nazaj na delo ekipe in misli, da za to potrebuje več kot samo mestni proračun. Računa tudi na podporo državnega proračuna in kohezijska sredstva.

Za županov stolček se bo potegovalo 18 kandidatov

Kandidaturo so tako vložili Lidija Divjak Mirnik – neodvisna kandidatka, Melita Petelin – neodvisna kandidatka, aktualni župan Andrej Fištravec, nekdanji župan Franc Kangler (NLS), Alenka Iskra (SD), Igor Jurišič (Stranka mladih – Zeleni Evrope), Zdravko Luketić (NSi), Uroš Prikl (DeSUS), Aleksander Kamenik (SAK), Vlado Šega (Levica), Igor Domanjko (Lista novinarja Bojana Požarja), Zdenko Vinkov (Stranka slovenskega naroda), Matic Matjašič (Lista mladih. Povezujemo) in priprtega Andreja Šiška (GZSI). Včeraj sta kandidaturo vložila tudi Borut Ambrožič (SMSR) in Rok Zalar (ZS). Danes sta med zadnjimi vložila kandidaturo tudi Josip Rotar (Lista kolesarjev in pešcev) in Saša Arsenovič (Lista Arsenovič za Maribor).