Poljak Kamil Stoch (280,9 točke) je prepričljivo zmagal na tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v Lahtiju, kar je zanj že 33. zmaga v svetovnem pokalu. Drugi je bil najboljši skakalec to zimo, Japonec Ryoyu Kobayashi (263,7). Med trideseterico so se prebili trije Slovenci, najboljši med njimi je bil Anže Semenič (224,1) na 22. mestu.

Točke osvojila še Lanišek in Pavlovčič

Poleg Semeniča sta točke danes na Finskem osvojila le še Anže Lanišek (223,7 točke) s 24. in Bor Pavlovčič (222,6) s 25. mestom.

Brez finala sta ostala Žiga Jelar na 38. in Jurij Tepeš na 48. mestu. Tepeš je v kvalifikacijah sicer zaostal za petdeseterico, a je danes prejel priložnost za nastop na račun odpovedi, vendar je ni izkoristil. Jernej Damjan pa je bil danes diskvalificiran.

“Danes so fantje zelo dobro nastopili v poskusni seriji, tudi vreme je bilo zelo stabilno. Nato pa smo imeli spet zelo spremenljivo vreme, pihalo je z vseh strani in z različno močjo. Semeniču je uspel zelo dober prvi skok, v finalu pa je naredil manjšo napako. Lanišek je imel v prvi seriji zelo zahtevne razmere, a si je vseeno izboril finale. V drugo je opravil soliden skok. Seveda pa moramo čestitati Pavlovčiču, ki je osvojil prve točke v tej sezoni,” je nastope svojih varovancev ocenil glavni trener Gorazd Bertoncelj.

Zajc ta teden počival

Prvi trener je še povedal, da je znana ekipa za zadnje tekme pred svetovnim prvenstvom v nordijskem smučanju; v Willingen bodo odpotovali Timi Zajc, ki je ta konec tedna počival in treniral, Domen Prevc, Anže Semenič, Jernej Damjan, Peter Prevc, Žiga Jelar in Bor Pavlovčič.

“Doma bo ostal Lanišek, ki se bo v miru pripravil na svetovno prvenstvo. Ekipa za Seefeld pa bo dokončno določena po zadnji postaji svetovnega pokala v Willingenu,” je še dejal Bertoncelj.

Zadnje tekme pred nordijskim svetovnim prvenstvom v avstrijskem Seefeldu bodo prihodnji konec tedna, ko bo nemški Willingen gostil tri tekme; v petek bo na sporedu ekipna, nato pa sledita še dve posamični.

STA