Mariborska rokometna ekipa se po trdi prekinitvi pretekle sezone, ki jo je onemogočil novi virus, spet vrača na domače igrišče, prva domača tekma, v kateri se bosta pomerila RK Maribor Branik in MRK Ljubljana, pa bo danes, v soboto 19. septembra ob 18. uri. Pred tekmo v soboto bo mogoče kupiti tudi sezonsko vstopnico za ogled rokometnih tekem, cena pa bo za vse enaka in bo znašala 25 evrov.

»Na vsako tekmo se pripravljamo enako. Vsakega nasprotnika spoštujemo in jemljemo skrajno resno. Ljubljana je novinec v ligi, v zadnjih dveh sezonah pa je klubu uspel ogromen napredek, saj so se iz 3. lige prebili v Ligo NLB. Gre za mlado ekipo, ki pa izkušnje črpa iz Mihe Tomšiča. On je tudi vodja ekipe. V prejšnjem krogu so osvojili prvo točko v Ligi NLB, zato bodo v Maribor prišli sproščeni in z željo, da se pokažejo v najboljši luči. Zelo cenim tudi kolega Čotarja, vsi v klubu pa se zavedamo, da nas čaka težka tekma. Samo z maksimalnim pristopom in koncentracijo bomo prišli v položaj, da se bomo ob koncu tekme veselili mi,« o sobotnem testu razmišlja trener RK Maribor Branik.

Glavni cilj vijoličnih rokometašev v letošnji sezoni je miren obstanek v 1. ligi in končna uvrstitev blizu sredine lestvice. »Gledalci lahko letos pričakujejo posebej čvrsto igro v  obrambi,« nam zaupajo v RK Maribor Branik ter dodajo, da so letos priprave potekale deloma na odprtem na Atletskem stadionu Poljane in deloma v Dvorani Tabor.

Po koronavirusu znova okrepljeni

»Lansko sezono smo zaradi evropskih tekmovanj in s potovanjema na Ferske otoke in Madeiro zelo načeli proračun. Posledično smo imeli v marcu velike težave zaradi pandemije. Več manjših sponzorskih pogodb ni bilo moč obnoviti, nekateri sponzorji pa so morali zaradi panoge, v kateri so delovali, prekiniti sodelovanje. Sami smo situacijo razumeli, zaradi dobrega sodelovanja pa se bodo ob stabilizaciji situacije omenjeni sponzorji vrnili v naš proračun. V novi sezoni nas čaka nekaj povsem novih izzivov,« so v Rokometnem klubu Maribor Branik povedali že pred začetkom nove sezone. Člane je prevzel trener Siniša Markota, na podij pa se bo podala mlada, nadarjena in okrepljena rokometna ekipa.

»Ena izmed novosti bo vsekakor ta, da bomo vsako domačo tekmo prenašali preko uradnega Facebook profila, zato navijačev v nobenem primeru ne bomo razočarali.«

»Kar se tiče gledalcev je zaenkrat tako, da bi slednji lahko bili na podlagi odločbe NIJZ prisotni v določenem številu. O tem bomo navijače sproti obveščali. Ena izmed novosti bo vsekakor ta, da bomo vsako domačo tekmo prenašali preko uradnega Facebook profila, zato navijačev v nobenem primeru ne bomo razočarali. V novi sezoni si želimo, da klub postane še stabilnejši, da bo sezona bolj mirna in da bi klub brez težav prišel do obstanka v ligi. Zadovoljni bomo z uvrstitvijo na sredini lestvice,« je še poudaril direktor Pisanec.

Nova ekipa z izbranim trenerjem pripravljena in optimistična

»Letos smo se sestavljanja ekipe lotili nekoliko drugače kot v prejšnjih sezonah. Iz napak smo se nekaj naučili, glavni poudarek pa je bil na pomlajevanju ekipe in na tem, da sestavimo neko jedro domačih igralcev. Kar lepemu številu naših igralcev smo ponudili priložnost. Na njih nameravamo graditi ekipo za daljše obdobje. Vse skupaj smo jasno prilagajali financam, zato nekih odmevnih nakupov ni bilo,« v klubu pojasnjujejo vizijo letošnje sezone.

»Zgodbo peljemo znotraj izvedljivih okvirjev, posebno pozornost pa smo polagali na izbiro trenerja. Računamo, da bomo s Sinišo dobro sodelovali, v njegovo strokovnost polagamo velike upe. Gre za trenerja, ki je v vseh klubih ustvaril odmevne rezultate.«

»Zgodbo peljemo znotraj izvedljivih okvirjev, posebno pozornost pa smo polagali na izbiro trenerja. Računamo, da bomo s Sinišo dobro sodelovali, v njegovo strokovnost polagamo velike upe. Gre za trenerja, ki je v vseh klubih ustvaril odmevne rezultate. Mislim, da smo sestavili pravo kombinacijo naše mladosti in pa izkušenj, ki jih ima trener. Ne pričakujemo čudežev, pričakujemo pa, da bo iz ekipe, ki jo ima na voljo, izvlekel maksimum.«

Optimistični so tudi igralci: »Vzdušje v slačilnici je super. Igralci smo se dobro povezali. Z večino fantov, ki so letos prišli, smo se že poznali. Igralci smo v tej sezoni nekoliko bolj sproščeni kot lani, saj bolje poznamo oziroma razumemo svoje naloge. To je plod dela novega trenerja. Vsaj sam pričakujem in obljubljam, da bo igra drugačna oziroma boljša kot lani.«