Šport

VIDEO: Kronaveter dvakrat asistiral in dosegel gol, tukaj so vrhunci tekme

Gabrijel Toplak, 11.07.19 ob 09:23

Junaki Reykjavika tudi na povratni tekmi v Ljudskem vrtu ne bodo preračunljivi, saj je nasprotnik pokazal, da je s tem svojim slogom igre lahko nevaren.

Nogometni klub Maribor, ki se je s severa Evrope vrnil s pomembno zmago v prvi tekmi kvalifikacij za ligo prvakov proti islandskemu prvaku Velurju, saj so dosegli tri zadetke, si je prav gotovo priigral pomembno prednost pred povratno tekmo proti 22-kratnemu islandskemu prvaku. Ta bo v Ljudskem vrtu prihodnjo sredo, ob 20.15.

Zahtevna tekma zaradi podlage in razmer

Z rezultatom so nadvse zadovoljni v klubu slovenskega državnega prvaka. Mednje sodi tudi trener vijoličastih Darko Milanič, ki je povedal, da so lahko res zadovoljni, kako so fantje odigrali in tudi odgarali. »To je treba poudariti, saj je šlo za specifično, zahtevno tekmo zaradi podlage in razmer, a je bila njihova mentalna priprava odlična. Zato tudi tako visoka zmaga. Vesel sem, da smo zabili 3 gole. Lahko bi še kakšnega, v nekaterih situacijah bi se morali boljše odzvati, toda z načinom, za katerega smo se odločili, smo kar precej utrudili tekmece. Velike čestitke moštvu za prikazano,« je poudaril Milanič v komentarju prve tekme sezone 2019/20.

Nekaj težav v uvodnih minutah

Spregovoril je tudi o igralni površini, saj je srečanje potekalo na umetni travi. Igralci po besedah trenerja sicer še lovijo tekmovalni ritem, poleg tega so imeli slabši izhodiščni položaj od domače ekipe, ki je vajen manj običajne igralne površine. »Če pogledamo nasprotnike, kako so vsi poviti, to vse pove, kakšne posledice pušča umetna trava. Fantje je ne marajo, vendar pri njihovi predstavi ni nobenih pripomb. Imeli smo nekaj težav v uvodnih minutah, a dovolj hitro vzpostavili nadzor. Zavedali smo se, da bomo prišli do priložnosti in vse skupaj super izpeljali. Prvič smo zadeli ob odličnem trenutku, z drugim golom pa tekmece umirili in jim odvzeli energijo,« je dodal trener.

Darko Milanič: »Prvič smo zadeli ob odličnem trenutku, z drugim golom pa tekmece umirili in jim odvzeli energijo.«

Hotiću razveseljiva novica pred tekmo

Na klubski spletni strani so še zapisali, da je do izraza prišla moč kolektiva, a tokrat tudi nekaj posameznikov. »Zaradi posebne situacije, ko je pred tekmo dobil najlepšo novico iz mariborske porodnišnice, o Dinu Hotiću Fantje so mu ob popoldanski malici zaploskali, mu čestitali. Večje spodbude, motivacije človek ne more imeti. Pošalil sem se z njim, da mu ne bo treba delati salte, ko zabije gol, ampak ga bo podaril novorojenčku. Super, zelo sem vesel zanj, zaradi obeh dogodkov,« pravi Milanič. O Roku Kronavetru, ki je zabeležil gol in dve podaji, pa: »Je igralec, ki ekipo dela boljšo. S svojo predanostjo, skromnostjo, delavnostjo in seveda kvaliteto. Rok je z nami malo časa doslej, vendar je vsak od nas zelo zadovoljen, da je tukaj.«

Darko Milanič: »Zelo pomembno pa bo dobiti naslednjih 90 tekmovalnih minut, da pridemo do tistega želenega ritma, saj nas hitro čakajo naslednje preizkušnje.«

Gradili bodo na odličnem rezultatu

Visoka zmaga pomeni veliko prednost za povratno tekmo prihodnjo sredo v Ljudskem vrtu. »Imamo odličen rezultat, na katerem lahko gradimo. Ne vidim pa razloga za preračunljivost. Znova se bo treba dobro pripraviti, delovati kot moštvo in storiti vse, da še enkrat zmagamo. Nasprotnik je pokazal, da je s tem svojim slogom igre lahko nevaren. Ne želimo jim dovoliti, da to izrazijo. Zelo pomembno pa bo dobiti naslednjih 90 tekmovalnih minut, da pridemo do tistega želenega ritma, saj nas hitro čakajo naslednje preizkušnje,« je še poudaril Milanič.

V soboto še otvoritvena tekma domačega prvenstva

Pred povratno tekmo v štajerski zibelki nogometa bodo junaki Reykjavika na otvoritvi domačega prvenstva v soboto, ob 20.15 igrali še proti Triglavu. »Popolnoma drugačna bo ta tekma. Triglav je po tradiciji razigran v Ljudskem vrtu, s številnimi mladimi igralci. Čaka nas drugačen nasprotnik, ne bo časa za temeljite priprave, a bo treba dobro pripraviti glave, da moramo znova odgarati,« je sklenil Milanič.