Kot so sporočili z Nogometne zveze Slovenije, bo ob tej priložnosti krovna evropska nogometna organizacija izročila donacijo Rdečemu križu Hrvaške za pomoč območjem, ki so bila najhuje prizadeta v katastrofalnem potresu konec lanskega decembra.

“Globoko sočustvujem s prebivalci Hrvaške v teh težkih časih. Upamo, da bo ta podpora nogometnega sveta pripomogla lajšanju težav, ki jih je za sabo pustil ta grozni potres, in tako dodala k okrevanju Petrinje in okolice,” je povedal predsednik Uefe Čeferin.

Donacijo bo prispevala tudi hrvaška zveza HNS, namenjeno obnovi nogometne infrastrukture, ki je bila poškodovana med potresom.

“Spet smo lahko veliki”

Nogometna zveza Slovenije se bo kot soorganizator dobrodelne nogometne tekme, s predsednikom Radenkom Mijatovićem na čelu, pridružila z lastno donacijo sredstev v pomoč prizadetim v potresu.

“Spet smo lahko priča veliki solidarnosti znotraj evropske nogometne družine. Verjamem, da bo pomoč Uefe prišla na pravi naslov s pomočjo Rdečega križa ter da bo naša pomoč županijski zvezi olajšala vrnitev k nogometu v tem delu države. Prepričan sem, da je prav nogomet eden od najboljših načinov, da ljudem, še posebno otrokom, vrnemo na lica nasmeh. Zato naj bo tudi ta tekma znak vrnitve k običajnemu življenju, ki smo ga bili navajeni,” je sporočil Šuker, tudi član Uefinega izvršnega odbora.

Dobrodelna tekma nogometnih legend Hrvaške in Slovenije bo 13. marca ob 13. uri na stadionu Mladost v Petrinji.

STA