Moštvo NK Maribor bo po novem vodil dolgoletni reprezentančni kapetan Boštjan Cesar. Kot so zapisali na spletni strani kluba, je Boštjan Cesar podpisal pogodbo do leta 2027. Premiero na vijolčni klopi bo imel v nedeljo na tekmi proti Bravu. 

Cesar je bil minule dni na pogovorih z novimi lastniki Maribora v Turčiji. Maribor se je pred tednom dni po porazu proti Celju razšel z Antejem Šimundžo, treninge pa sta v zadnjih dneh vodila Aleš Mertelj in Željko Filipović.

"Z zadovoljstvom sporočamo, da je novi trener NK Maribor postal Boštjan Cesar, ki prinaša neprecenljive izkušnje in globoko razumevanje igre. Dolgoletni kapetan slovenske reprezentance, ki je dres z državnim grbom oblekel največkrat (102) med vsemi, je bil prepoznaven po vodstvenih značilnostih že na igrišču. Odkar se je odločil za trenersko pot, je izkazoval enako mero predanosti in vizijo, kot ga je zaznamovala tudi med aktivno kariero. Podpisal je pogodbo do 2027, prvi trening v Ljudskem vrtu bo vodil v ponedeljek," zapišejo na spletni strani kluba.

V prvi trenerski epizodi v klubskem nogometu bo sedel na vročo mariborsko klop, pred vključitvijo v štab slovenske izbrane vrste januarja 2022 pod vodstvom selektorja Matjaža Keka je Cesar samostojno doslej vodil slovenski reprezentančni selekciji U19 in U18, zdaj pa po besedah mariborskega kluba z velikim motivom začenja nov projekt na klopi 16-kratnega slovenskega prvaka.

Cesar se zahvaljuje vodilnim v NK Mariboru za zaupanje

Boštjan Cesar je ob prihodu v Maribor dejal: "Zahvaljujem se NK Maribor in vodilnim možem, da so me izbrali, mi predstavili projekt ter omogočili priložnost. Vemo, kaj Maribor pomeni v Sloveniji, kako bogato zgodovino ima in mi je v čast, da bom del klubske prihodnosti. Imel sem cilj in vizijo, da ostanem povezan s slovenskim nogometom. Gre za velik projekt in sem zelo vesel ter ponosen, da skupaj začenjamo ta izziv. Veselim se sodelovanja z igralci, sestavil sem strokovni štab z nekaterimi novimi sodelavci, ob tem pa tudi ljudje, ki so doslej veliko prispevali za ta klub, ostajajo z nami. Vsi, ki me poznajo, vedo, kakšen je moj značaj. Prizadeval si bom, da bomo na igrišču enotni. Igralci bodo dobili navodila, ki jih bo treba izpolnjevati. Veliko delo je pred menoj opravil g. Šimundža, ekipa je v dobrem stanju, seveda pa bom skušal vpeljati še določene taktične in tehnične novosti oz. spremembe. Cilji so znani, boj za trofeje v Sloveniji in uvrstitev v evropska tekmovanja, kar se sklada z mojimi ambicijami, tako da se veselim začetka skupne poti in verjamem, da bo uspešna."

Novi člani v strokovnem štabu

Ob novem trenerju prihajajo tudi trije novi člani strokovnega štaba, Jasmin Handanović, Aleksandar Radosavljević in Bojan Jokić, v novoustanovljenem delovnem timu pa ostajajo Aleš Mertelj, Željko Filipović, Mitja Pirih in Milan Vulović, še dodajajo iz NK Maribor.

Naslednja tekma v prvenstvu Mariborčane čaka 20. oktobra, ko bodo gostovali v Ljubljani pri Bravu. Na lestvici so vijoličasti na drugem mestu z 21 točkami. Na vrhu je Olimpija (22), sledijo pa Koper in Celje s po 20 in Bravo z 19 točkami.