Slovenske smučarske skakalke Nika Križnar, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Ema Klinec so na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu po napetem boju za 1,4 točke zgrešile naslov. Po treh nastopih so imele Slovenke pred najbližjimi zasledovalkami Avstrijkami 12 točk prednosti, v dvoboju med Marito Kramer in Klinčevo pa je bila prva precej boljša.

Križnarjeva je bila danes prvo ime ekipe in je tudi v finalu nastopila odlično, pristala pri 106 metrih, sicer brez telemarka, in popeljala Slovenijo spet nazaj v vodstvo za 4,4 točke. Izvrstna je bila tudi Rogljeva, ki je prednost Slovenije pred zasledovalkami dva kroga do končnega razpleta povečala na 12,9 točke.

Tudi po novem dobrem nastopu Bogatajeve so Slovenke premočno vodile; 12 točk pred Avstrijkami ter 21,1 točke pred Norvežankami. Zadnji nastop je tako odločal o zmagi. Pomerili sta se avstrijska številka 1 Marita Kramer ter novopečena svetovna prvakinja Klinčeva, v dvoboju pa je bila precej boljša Avstrijka, ki je zbrala 269,8 točke, Slovenka pa 235,2.

Danes je bil čas za sproščenost

Skupno so Avstrijke zbrale 959,3 točke, Slovenke na drugem mestu 957,9, bronaste pa so bile Norvežanke z 942,1 točke.

“Uganka je rešena. Doslej mi je manjkala sproščenost, uživanje, danes sem res uživala. Uspel mi je vrhunski skok, malo mi je škoda doskoka, ampak noge niso zdržale. Bila sem pod hudim pritiskom, vendar sem ga dobro prenesla,” je za nacionalno televizijo po finalnem nastopu dejala Križnarjeva.

Skakalke je danes na tekmi vodil Anže Lavtižar, saj je bil glavni trener Zoran Zupančič na današnjem testiranju pozitiven na novi koronavirus. Do izvidov testa PCR bo selektor v samoosamitvi.

sta