Šport

Slovenci prepričljivo v drugem delu evropskega prvenstva

Uredništvo , 14.01.20 ob 19:45

Po zmagah nad Poljsko in Švedsko je danes našim rokometašem v Göteborgu nasproti stala reprezentanca iz dežela sira in čokolade.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v tretjem krogu evropskega prvenstva na Norveškem in Švedskem ter v Avstriji danes v Göteborgu premagala Švico z 29:25 (16:10). V drugi del, ki bo med 17. in 22. januarjem v Malmöju, bo prenesla dve točki.

Na današnji tekmi je bil v slovenski izbrani vrsti najbolj učinkovit Miha Zarabec s šestimi goli, Nik Henigman, Blaž Janc in Jure Dolenec so prispevali po štiri zadetke.

Četrti tekmec po sredinih tekmah zadnjega kroga skupine E

Slovenski rokometaši so zaključili prvi del evropskega prvenstva, v skupini F pa so dosegli tri zmage. Po uvodni nad Poljaki s 26:23 so nato premagali ene najresnejših kandidatov za odličje iz Švedske z 21:19, za slovo od drugega največjega švedskega mesta pa so danes na kolena položili še Švicarje.

Izbranci švedskega strokovnjaka na slovenski klopi Ljubomirja Vranješa se bodo v drugem delu letošnjega evropskega prvenstva v Malmöju pomerila z Norvežani, Portugalci in Islandci, njihov četrti tekmec pa bo znan po sredinih tekmah zadnjega kroga skupine E.

Islandija že tudi v drugem delu

V tej skupini v Malmöju si je Islandija po zmagah nad Dansko in Rusijo že zagotovila nastop v drugem delu, možnosti za to pa imata tudi Madžarska in Danska. Madžarska se bo v zadnjem krogu pomerila z Islandijo in ji za napredovanje zadostuje že neodločen izid, Danska pa z Rusijo.

Na prvenstvu stare celine si bo le prvak izboril nastop na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu.