Ob selitvi v tradicionalno pripravljalno bazo v Moravskih Toplicah čakata klub zaporedni preizkušnji večje zahtevnosti.

Mariborski nogometaši, ki so danes nekaj pred poldnevom v Ljudskem vrtu začeli s pripravami za novo sezono, že imajo sestavljen tudi tekmovalni koledar.

Za občutke začenjajo z nižjeligašem

Na klubski spletni strani so zapisali, da po ustaljeni navadi za uvodno vračanje tekmovalnih občutkov začenjajo dvoboj z nižjeligašem, ki bo 15. junija v Mozirju. »Ob selitvi v tradicionalno pripravljalno bazo v Moravskih Toplicah sledita zaporedni preizkušnji večje zahtevnosti, proti ruskemu in poljskemu prvoligašu. Med nadaljevanjem aktivnosti v Ljudskem vrtu bo na sporedu dvoboj z Dravinjo, v zaključnem delu tekmovalnega programa v pripravljalnem obdobju pa je že dogovorjena tekma proti romunskemu prvoligašu Hermannstadtu. Čakamo le še na potrditev nasprotnika za generalko, ki bo 3. julija,« so navedli v klubu.

Prizorišča tekem potrjena naknadno

Iz mariborskega prvoligaša, ki je nastope v slovenski ligi ponovno kronal z državno lovoriko, še sporočajo, da bodo prizorišča tekem potrjena naknadno, datumi tekem pa so že zdaj znani. Po uvodni tekmi z Nogometnim društvom Mozirje, jih 19. junija čaka ruski FC Akhmat Grozny, 22. junija imajo predvideno tekmo s poljskim KS Cracovia, štiri dni kasneje se bodo pomerili z Dravinjo, 29. junija pa z AFC Hermannstadt.