V prvem polčasu je NK Maribor zabil štiri gole, a s tem se je tekma zaključila, saj tekmeci po visokem zaostanku niso želeli nadaljevati z igro.

V četrtek, 7. februarja, se je v Beleku odvila pripravljalna tekma med NK Maribor in FK Borac. Gre za vodilno ekipo druge lige Bosne in Hercegovine.  V prvem polčasu je NK Maribor zabil štiri gole, a s tem se je tekma zaključila, saj tekmeci po visokem zaostanku niso želeli nadaljevati z igro.

Šli smo trenirat in se morali prilagoditi”

“Žal. Ker so fantje odigrali odličen polčas, zelo zavzeto. Lotili so se zadeve, kot se morajo, potem pa je prišlo do te neprijetne situacije, ki je privedla do pomanjkanja minut. Šli smo trenirat in se morali prilagoditi. Tako pač je, v življenju se pač kdaj dogajajo tudi presenečenja,” je dejal Darko Milanič za spletno strank NK Maribor po redko videni odločitvi strokovnega vodstva banjaluškega Borca.

Želja po koristnih minutah za mladince

Namen dodatne tekme je bil, kot še pojasnijo, da ob vračanju v tekmovalni ritem igralcev, ki so manj igrali, dobijo koristne minute tudi mladinci. V prvem polčasu Kolmanič in Žugelj, v drugem Maher, Grajfoner ter Matko. “Ne glede na nenavaden razplet je treba omeniti, da so fantje iz začetne enajsterice odigrali zelo dober prvi polčas. To je nadaljevanje naše poti in takšno zavzeto podobo s pristopom na najvišjem nivoju želim videti tudi v petek proti Crveni zvezdi,” pojasni Milanič in doda, da v NK Maribor razumejo čustveno intenzivnost po dolgih dneh priprav in posledično tudi takšne odzive.