Štefan Hadalin ne bo nastopil na zimskih olimpijskih igrah na Kitajskem prihodnji mesec. Slovenski alpski smučar se je odločil, da bo predčasno končal sezono, kar pomeni, da se je odrekel tudi olimpijskemu nastopu, čeprav so ga uvrstili na seznam potnikov za Peking. Kot je navedel, je sezono končal zaradi osebnih razlogov.

Energijo bo usmeril v prihodnost

Obveščam vas, da Štefan Hadalin zaradi osebnih razlogov prekinja z nastopi v tej smučarski sezoni. Svojo energijo in čas bo usmeril v prihodnost, k uspešnemu povratku na bele strmine. V tem obdobju vas prosimo za spoštovanje njegove zasebnosti,” je v sporočilo za javnost zapisal Tomi Trbovc, sodelavec za odnose z javnostmi Smučarske zveze Slovenije.

Odločitev je javnosti preko twitterja sporočil tudi Hadalin sam:

 

Šestindvajsetletniku se sezona svetovnega pokala 2021/22 ni razpletla po načrtih. Zaradi bolečin v hrbtu je izpustil uvodna moška slaloma v Val d’Iseru in Madonni di Campiglio, v Zagrebu je bil na startu tekmovanja, s številko 19 je dosegel 16. čas prve vožnje, a so tekmo dokončno odpovedali zaradi premehke proge. V Adelbodnu je veleslalom končal na 25. mestu, v prvi vožnji slaloma pa je ostal brez uvrstitve. Brez uvrstitve je po povsem ponesrečeni prvi vožnji ostal tudi na slalomski klasiki v Wengnu.

Leta 2019 je bil med presenetljivimi junaki svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Areju. V alpski kombinaciji je kot prvi Slovenec na velikih tekmovanjih v moški konkurenci osvojil kolajno. Svojo prvo srebrno na velikih tekmah.

Zaradi številnih dvomov ni nastopil na lanski moški alpski kombinaciji na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Cortini d’Ampezzo.

Dvomi so se pojavili s spremembo tekmovalnega formata kombinacije, ko drugo vožnjo v slalomu začnejo najprej najboljši s superveleslaloma oziroma smuka, torej prve vožnje kombinacije, in ne v obratnem vrstnem redu. Nato je na slalomski tekmi končal na sedmem mestu, v veleslalomu pa je bil 16.

Le enkrat med deseterico

Sezono 2021/22 svetovnega pokala je začel na ledeniku Rettenbach nad Söldnom, kjer se je prvič na tem uvodnem veleslalomu sezone uvrstil v finalno vožnjo ter tekmo končal na 25. mestu. Na paralelni tekmi v Lech/Zürsu se je uvrstil v četrtfinale ter vpisal končno osmo mesto, kar je njegova edina uvrstitev v deseterico v tej sezoni.

Hadalin ima obe najboljši uvrstitvi v alpski kombinaciji. Na prvi tekmi po SP v Areju je tretje mesto v tej disciplini osvojil še v konkurenci svetovnega pokala v Banskem. Alpska kombinacija v tej zimi ni del tekmovalnega sporeda svetovnega pokala.

Na specialnih slalomih je najvišje posegel s sedmim mestom v Madonni do Campiglio pred dvema letoma. Skupno je vpisal deset uvrstitev v najboljšo deseterico na tekmah za svetovni pokal.

Na svojih prvih olimpijskih igrah pred štirimi leti v Pyeongchangu je bil v alpski kombinaciji osmi. Na Kitajskem bi bil slovenski adut v kombinaciji in slalomu.

Na svojih prvih olimpijskih igrah pred štirimi leti v Pyeongchangu je bil v alpski kombinaciji osmi. Na Kitajskem bi bil slovenski adut v kombinaciji in slalomu.

Smučarji se bodo pred odhodom v Peking pomerili na dveh slalomih, v nedeljo v Kitzbühlu ter nato še na nočni tekmi v Schladmingu. Po Pekingu bodo sledili še dva slaloma v Garmisch-Partenkirchnu ter finalni v Courchevel/Meribelu. Kranjska Gora bo marca prizorišče dveh veleslalomov, poroča STA.