Prva liga Telemach, enajsti krog. Nogometaši Maribora so gostovali na Kidričevem.

Mariborčani nadaljujejo skromen niz rezultatov. Na zadnjih sedmih tekmah so le enkrat zmagali in dvakrat remizirali, četrti poraz pa jim je zadal Aluminij iz Kidričevega. Nad rezultatom so bili razočarani tudi najzvestejši navijači vijoličastih, Viole, ki so protestno tekmo zapustile še pred koncem srečanja.

Šumarji so se s tremi točkami z zadnjega dvignili na sedmo mesto in imajo zdaj deset točk. Maribor je ostal peti s 14. Na vrhu je Celje s 23 točkami.

V izenačenem prvem polčasu je bil Aluminij tisti, ki je izkoristil nepazljivost mariborske obrambe ter slabše posredovanje vratarja Ažbeta Juga.

Dvoboj se je že takoj začel z napako Juga, ki je v prvi minuti žogo podal do Gala Gorenaka, temu pa je zadetek preprečila požrtvovalna mariborska obramba in žogo preusmerila v kot.

Dve minuti kasneje je po strelu Erica Castra na drugi strani posredoval debitant v državnem prvenstvu, 17-letni Jan Petek. Najstnik v vratih Kidričanov je bil dobro postavljen tudi v peti minuti ob strelu Marka Božića z glavo.

V 12. minuti je dlani Juga ogrel Loren Maružin, Castro pa je po pol ure igre še enkrat, tokrat iz neposredne bližine, preizkusil Petkovo zbranost.

Slabo posredovanje Juga prineslo vodstvo za Aluminij

V 34. minuti je Aluminij povedel po visoki podaji prek mariborske obrambe. Sandro Jovanović si je žogo ustavil s prsmi in jo z levico poslal v mrežo. Jug je slabo posredoval, žoga mu je namreč spolzela pod telesom.

Drugi polčas je že v šesti minuti zaznamoval drugi rumeni karton Božića, ki je moral predčasno pod prho po prekršku nad Žanom Baskero na sredini igrišča.

Prav Baskera je v 60. minuti streljal od daleč in izzval obrambo Juga, čeprav je imel na voljo tudi boljše rešitve. Te je imel dve minuti kasneje po strelu od daleč tudi Maružin, a je bil vnovič na mestu Jug.

Tudi Maribor je na drugi strani zapretil v 66. minuti, potem ko je odbita žoga po podaji v kazenski prostor prišla do Ignacia Guerrica, z 20 metrov pa je Argentinec meril meter mimo leve Petkove vratnice.

V 87. minuti bi se lahko le minuto po vstopu na zelenico med strelce vpisal Jakov Katuša, a je z roba kazenskega prostora meril preveč po sredini vrat in Jugu omogočil zanesljivo posredovanje.

V četrti minuti sodnikovega dodatka so imeli vijoličasti še zadnjo priložnost, a je po dolgi podaji Xhuliano Skuka v teku slabo zadel žogo, ki je nato končala prek Petkovih vrat.

1. 10. 2023 Kidričevo, športni park.
Prva liga Telemach, enajsti krog.
Začetek ob 20.15

Aluminij – NK Maribor 1:0 (1:0)

34′ Jovanović

Rdeči karton: Božič 51′ (Maribor)

Začetni postavi:

ALUMINIJ: Petek, Pečnik, Martić, Koblar, Zeljković, Baskera, Jagić, Gorenak, Jovan, Jovanović, Maružin.
Klop: Pridgar, Schaubach, Kosi, Šubarić, Bilyi, Simonič, Skiba, Katuša, Škoflek, Matić, Rahle.
Trener: Robert Pevnik.

NK MARIBOR: Jug, Pihler, Šoštarič Karič, Watson, Guerrico, Laušić, Lorber, Repas, Božić, Kolar, Castro.
Klop: Bergsen, Zalokar, Žinič, Mitrović, Uskoković, Urata, Strajnar, Vrhovec, Feta, Soudani, Skuka.
Trener: Damir Krznar.

Glavni sodnik: Martin Matoša (Notranje Gorice).