Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je z Dallas Mavericks zmagovito začel svojo sedmo sezono v severnoameriški ligi NBA. Dallas je doma s 120:109 premagal San Antonio, Dončić pa je bil z 28 točkami, desetimi skoki in osmimi podajami prvi igralec domače ekipe. Nova okrepitev Klay Thompson je k zmagi dodal 22 točk, od tega šest trojk.

Thompson: Ne bi si mogel želeti boljšega prvenca

Košarkarji Dallasa, ki so lansko sezono v boju za naslov klonili šele na zadnji stopnički proti Bostonu, so zanesljivo dobili dvoboj teksaških ekip, v domačem dresu pa se je poleg Dončića ob svojem prvencu izkazal tudi Thompson, ki je točkovnemu zbiru dodal še sedem skokov in tri ukradene žoge.

Boljši od njega je bil pri gostiteljih v dvorani American Airlines le Dončić, ki je bil po tekmi poln hvale na račun nove okrepitve. "Igrati s fantom, kot je on, je zelo enostavno. To ti precej olajša življenje, to olajša življenje celotni ekipi. Tako dobro se je gibal. Res je bil super," je dejal Dončić.

Medtem je Thompson po tekmi priznal, da je imel pred svojo prvo pravo tekmo za Mavericks precej treme. "Čutil sem živce, bil sem zelo nemiren, a k sreči to mine po nekaj minutah. Ko vidiš, da ti gre, ko dosežeš prvi koš, se počutiš odlično," je dejal.

"Ne bi si mogel želeti boljšega prvenca. Vendar je to le majhen korak na poti do tja, kjer si želimo biti na koncu sezone. Modra je moja najljubša barva in Mavs-modra mi zelo pristoji," je za TNT še dejal Thompson, ki ima štiri naslove prvaka v 13 sezonah z Golden State Warriors.

Veteran Kyrie Irving je dodal 15 točk in prispeval levji delež k obrambi. Zvezdnik San Antonia Victor Wembanyama, ki želi nadgraditi lansko sezono, je zadel le pet od 18 metov iz igre na poti do 17 točk, Spurs pa so nabrali tudi 19 izgubljenih žog, poroča STA.

Luka obnorel navijače in splet

Luka Dončić je na prvi tekmi sezone blestel s svojo neverjetno podajo, ki je navdušila vse prisotne. Kljub pritisku mladega francoskega velikana Victorja Wembanyame, je Dončić uspel izvesti eno najbolj spektakularnih podaj, ko je s spretnim manevrom podal žogo mimo Wembanyame neposredno do svojega novega soigralca, Klayja Thompsona. Ta podaja je že zdaj označena kot ena glavnih kandidatk za najboljšo podajo sezone, saj je pokazala Dončićevo izjemno kreativnost in zmožnost hitrega odločanja tudi pod pritiskom.

Navijači na X, nekdanjem Twitterju, ne morejo nehati govoriti o #Luka, ki je ponovno dokazal, da je med najboljšimi v ligi NBA.

Naslednjo tekmo bodo Mavericks odigrali v gosteh, v soboto jih čaka dvoboj s Phoenixom.