Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 21.00 v Frankfurtu igrala osmino finala Eura 2024. Tekmec bo Portugalska, ki je favorit. To pa so bili tudi Danci, Srbi in Angleži v prvem delu. Z vsemi pa je igrala neodločeno. To bi proti Portugalski pomenilo podaljške, kar bi bržčas zadovoljilo vsaj 6000 Slovencev, ki bodo na tekmi.

''Fantom neizmerno zaupam"

Selektor Slovenije Matjaž Kek je opozoril, da bo hudo narobe, če se bodo takoj znašli pod pritiskom. "A zanima nas končni izid. V teh tekmah se ne živi za umetniški vtis. Fantom neizmerno zaupam."

Med fanti bo po rojstvu hčerke spet tudi Tomi Horvat, ne bo pa kaznovanega Erika Janže, namesto njega bo verjetno začel Jure Balkovec.

Vsi pa pravijo, da se zavedajo, da je to nov mejnik. "Zadnje dni smo uživali v vsem tem, ampak se zavedamo, da še ni konec posla. Še vedno smo na tekmovanju in imamo svoje cilje. Jutri bo lepa tekma, v kateri lahko uživamo," je dejal vezist Adam Gnezda Čerin.

Tekmo v Frankfurtu na stadionu s kapaciteto več kot 50.000 gledalcev bodo sodili Italijani na čelu z Danielejem Orsatom.

Danes bo na EP še tekma med Francijo in Belgijo ob 18. uri.

STA