Štajerski derbi, ki se je preteklo soboto zgodil v Ljudskem vrtu med Mariborom in Muro, si je ogledalo kar 10.600 gledalcev, ki so si na koncu morali priznati remi. A tekme ni zaznamoval le odličen obisk, temveč tudi pomanjkljivo sojenje sodniške ekipe, kot je poudaril mariborski strateg Milanič.

Po tekmi so padale številne obtožbe, češ, da je Tavares zadetek dosegel iz prepovedanega položaja, kar je potrdil tudi Milanič, nekateri so bili tudi mnenja, da Muri ni bila dosojena enajstmetrovka po prekršku Denisa Klinarja nad Žanom Karičnikom. A sedaj se slovenska nogometna javnost obrača tudi k zadetku Mure.

Milanič dopolnil svojo izjavo

Milanič je tako danes dopolnil svojo izvajo z novinarske konference po tekmi ter dejal: “Dopolnil bi izjavo z novinarske konference po tekmi, v kateri sem na vprašanje o sojenju rekel, da je bilo pomanjkljivo. Mnenje, da je bilo sodelovanje pomočnikov z glavnim sodnikom slabo, drži. Prav tako drži, da je bila storjena napaka pri zadetku Tavaresa. Po opravljeni analizi tekme pa moram opozoriti še na eno, zelo pomembno, situacijo. Po ogledu posnetka je razvidno, da je bila storjena sodniška napaka med akcijo, ki je pripeljala do vodilnega zadetka Mure. Sirk je bil ob podaji Šušnjare v nedovoljenem položaju in po njegovem udarcu z glavo je nato Maroša zadel za vodstvo. Gre za odločitev, ki je močno vplivala na nadaljnji potek tekme.”

Sobotni štajerski derbi v rokah nevtralnih sodnikov

In še pogled športnega direktorja na pestro otvoritev spomladanskega dela sezone. “Vrhunsko ozračje, z izjemno podobo tribun. Prava evropska tekma. Vse pohvale navijačem, po celotnem vtisu lahko le rečemo, ko bi takšnih tekem v domači ligi bilo več… Navijači poskrbijo za tisti dodaten navdih vsem nam, predvsem pa prvim in najpomembnejšim akterjem, igralcem. Žal pa ob zgodbi o atraktivnem začetku pri NK Maribor opažamo, da je veliko pripomb v prvem krogu spomladanskega dela na sodnike. Predvsem je izpostavljena naša tekma, zato smo zaprosili za dodatno strokovno mnenje in situaciji pri obeh zadetkih dali v analizo mednarodnim, torej nevtralnim sodnikom, avstrijskim ter portugalskim.
Oboji so potrdili, da sta bila oba zadetka, prvi in drugi, dosežena iz prepovedanega položaja. To lahko sprejmemo, saj je šlo za dvostranski promet,” je pojasnil Zlatko Zahovič ter dodal, da se je že naslednji dan v Krškem videlo enostranski promet, v korist Olimpije.  “To ni sprejemljivo in je pomenilo neposreden vpliv na rezutlat. Kadar gre za oškodovanje, so predvidene sankcije. Pri nas pa se dogaja, da imamo klub, ki nikdar ni oškodovan. To se dogaja že četrto leto zapored, kar nikakor ni naključje. In ob takšnem enosmernem prometu noben VAR ne pomaga.