Nogometaši NK Maribora pod vodstvom trenerja Darka Milaniča, ki so nedolgo nazaj potrdili 15. zvezdico in v Ljudskem vrtu zmagoslavno dvignili pokal za najboljšo ekipo v državi, so končali s kratkimi počitnicami. Drevi so se zbrali že na tradicionalni skupni večerji pred začetkom priprav na novo sezono.

Še en mesec do prve tekme

Ob ponovnem snidenju ni manjkalo stiskov rok, trepljanj po ramenih in tudi objemov. Veselo razpoloženje pa ne bo dolgo trajalo, saj ga bo zamenjalo trdo delo za nogometaše. Prvega tekmeca v kvalifikacijah za Ligo prvakov bodo dobili 18. junija, prvo tekmo kvalifikacij pa bodo odigrali 9. ali 10. julija, medtem ko se bo prvenstvo začelo 13. julija. Nekateri igralci so na reprezentančnem zboru, jutri v dopoldanskem času pa bodo opravili že prvi trening.

V novo sezono z nekaj novimi igralci

Sicer pa so se državni prvaki, ki se ponašajo z več naslovi kot vsa konkurenca skupaj, za novo sezono predstavili nekaj zvenečih novih imen. Iz Celja je z rekordno odškodnino za slovensko nogometno ligo prišel Rudi Požeg Vancaš, iz vrst Mure Špiro Peričić, iz Olimpije Roka Kronavetra, okrepili so se tudi z Andrejem Kotnikom.

Trener ima na voljo 28 igralcev

Projekt 2019/20 začenja 28 igralcev: Handanović, Cotman, Irgolič, Ivković, Rajčević, Peričić, Uskoković, Koblar, Viler, Kolmanič, Milec, Klinar, Pihler, Vrhovec, Cretu, Dervišević, Ogrinec, Hotić, Kramarič, Felipe Santos, Bajde, Kotnik, Žugelj, Kronaveter, Požeg Vancaš, Tavares, Mešanović in Mulahusejnović.

Zahović in Pirić se priključita kasneje

Luka Zahović in Kenan Pirić se klubu zaradi reprezentančnih obveznosti priključita kasneje. Vsi štirje novinci, ki smo jih že predstavili v finišu spomladanskega dela, Kronaveter, Požeg Vancaš, Peričić in Kotnik, so prejeli dobrodošlico soigralcev. Moštvu sta se znova pridružila povratnika s posoje, Sandi Ogrinec iz Krškega in Luka Koblar, ki je spomladi igral za Aluminij (ker je imel v ponedeljkovem popoldnevu tekmo selekcije U-21 proti Gruziji, je manjkal na zboru in bo zraven na torkovem treningu).

Nekaj igralcev je odšlo

V primerjavi s prejšnjo sezono niso več zraven Jan Mlakar, ki je prestopil v Brighton, Marko Šuler je končal kariero, Dare Vršič, Denis Šme in Sunny Omoregie pa po izteku pogodb niso več naši člani.

Prvi delovni teden bo moštvo opravilo v Ljudskem vrtu, 17.6. je predviden odhod v Moravske Toplice.