Šport

FOTO: Mladi Mariborčani v ZDA osvojili kar 4 kolajne

Uredništvo , 14.01.19 ob 13:01

Več kot navdušeni smo lahko nad rezultati in predstavami, s katerimi so mladi športniki predstavljali mesto Maribor.

Konec preteklega tedna se je v Maribor vrnila 21-članska odprava mariborskih športnikov in trenerjev, ki so sodelovali na  Mednarodnih igrah šolarjev v ameriškem Lake Placidu. Več kot navdušeni pa smo lahko nad rezultati in predstavami, s katerimi so športniki predstavljali mesto Maribor. Skupno so namreč  na igrah osvojili eno zlato in tri bronaste kolajne.

Odmeven mednarodni dogodek

Zlato kolajno si je v ski crossu mešanih skupin prismučal Maj Voršič, ki je v veleslalomu osvojil še bron. Žana Tancer je bron osvojila v paralelnem slalomu mešanih skupin. Bronasto medaljo pa so si z odličnimi predstavami zagotovili še mladi mariborski hokejisti. Za uspehe in izjemno zastopanje mesta Maribor na odmevnem mednarodnem dogodku, bo za odpravo v kratkem organiziran tudi sprejem pri županu MOM.

Mednarodne igre šolarjev so namenjene otrokom med 12. in 15. letom, poslanstvo iger pa je širiti mednarodni in športni duh med mladimi ter mladostnike navduševati nad športnim načinom življenja. Na iniciativo slovenskega profesorja športne vzgoje Metoda Klemenca, se od leta 1968 igre poleti in pozimi vsako leto odvijajo drugod po svetu. Naslednje gre bodo v mestu Ufa, Republika Baškortostan, junija letos.

Veliki petek
Dan žalovanja: Dan, ko je trpel in umrl na križu
map beljakovine
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Lajfstajl
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Oglasno Sporočilo, Danes ob 08:00