Šport

FOTO: Mariborčani opravili popravni izpit za nove tri točke

Uredništvo , 06.10.18 ob 18:51

Po porazu z Muro so Mariborčani še kako želeli nove zmage.

6.10.2018 Maribor, stadion Ljudski vrt. Prva Liga Telekom Slovenije, 12. krog. Sodnik: Mitja Žganec. Pomočnika: Andraž Kovačič (oba Ljubljana) in Dejan Povšnar (Zagorje ob Savi). Četrti sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika). Delegat: Slavko Režonja (Turnišče).

NK MARIBOR: Handanović, Klinar, Ivković, Uskoković, Viler, Dervišević, Pihler, Hotić, Vršič, Mlakar, Zahović. Klop: Cotman, Rajčević, Cretu, Vrhovec, Felipe Santos, Mešanović, Tavares. Trener: Darko Milanič.

ALUMINIJ: Janžekovič, Jakšić, Martinović, Grgić, Krajnc, Muminović, Petrovič, Tahiraj, Rogina, Horvat, Kidrič. Klop: Kovačić, Gliha, Ivančić, Kene, Leko, Trdina, Marinšek. Trener: Oliver Bogatinov.

Strelci: 1:0 Mlakar (3), 1:1 Kidrič (62), 2:1 Dervišević (67)

Mariborčani, ki so v prejšnjem krogu visoko izgubili v Murski Soboti, so se kljub temu, da so še vedno manjkali nekateri nogometaši, med njimi Marko Šuler, Martin Milec in Martin Kramarič (vrnil pa se je Mitja Viler), pobrali in premagali neugoden Aluminij. Ta je pogrešal predvsem Ivana Konteka in Matica Vrbanca, a popravil vtis po visokem porazu na prvi medsebojni tekmi, ko so izbranci Darka Milaniča slavili kar s 5:2. Ob tekmi več ima vodilni Maribor kar osem točk prednosti pred Olimpijo, Aluminij ostaja četrti.

Čeprav so Kidričani odločno začeli tekmo in prišli tudi do priložnosti prek Lucasa Horvata in Antona Rogine, pa so Mariborčani povedli že v tretji minuti. Dino Hotić je podal za hrbet Aluminijeve obrambe, vtekel je Jan Mlakar in zadel za 1:0. Za Mlakarja je bil to sedmi gol sezone, s čimer se je na vrhu lestvice strelcev izenačil s soigralcem in najboljšim nogometašem meseca septembra Hotićem ter Murinim Rokom Sirkom.

V nadaljevanju so imeli vijolični pobudo, v 23. minuti pa znova nevarneje zagrozili, po strelu Amirja Derviševića z desne strani se je izkazal Luka Janžekovič. Dve minuti pozneje je Viler žogo poslal čez prečko, v 40. pa je Mlakar streljal iz bližine, a zadel Ilijo Martinovića pred golovo črto. Kidričani pa so bili nevarni še v 36. minuti, ko je Alen Krajnc žogo prav tako poslal čez prečko.

Dervišević mož odločitve

V drugem polčasu je najprej nase znova opozoril Mlakar, ki je imel lepo priložnost v 51. minuti, njegov strel pa je obranil Janžekovič. Le malce pozneje je Luka Zahović iz bližine streljal mimo, v 62. minuti pa so gosti izenačili, ko je po podaji z desne strani z glavo zadel Rok Kidrič. Ta se je med strelce vpisal na tretji zaporedni tekmi in četrtič skupno.

Toda veselje gostov ni trajalo prav dolgo, pet minut pozneje je namreč Amir Dervišević poskrbel za novo mariborsko vodstvo. Prvi asistent lige, zbral je že devet podaj, je izvedel prosti strel z desne strani, žoga je preletela vse igralce in presenetila tudi Janžekoviča. Za Derviševića je bil to tretji gol v sezoni. Do konca velja od nevarnejših strelov omeniti še dva Zahovićeva poskusa, ki pa nista bila natančna.

Mariborčani bodo v 13. krogu 20. oktobra gostovali v Novi Gorici, Kidričani pa bodo gostili Domžale.

STA