Na igriščih TK Branik Maribor se bo s sredinimi tekmami nadaljeval glavni del WTT turnirja z nagradnim skladom 40.000 ameriških dolarjev.

Nina Potočnik. Foto: Filip Džeba

Po izjemno uspešnem včerajšnjem dnevu, se bosta Pii Lovrič, Eli Nali Milić in Veroniki Erjavec v 2. kolu poizkušali pridružiti še Nina Potočnik in Živa Falkner.

Nina Potočnik in Živa Falkner bosta na igrišče stopili kot drugi dvoboj na svojem igrišču. Približno okrog 12.00 ure.

Sanjski razplet za Slovenijo prvega dne v Mariboru

Spomnimo, včeraj so v Mariboru navdušile slovenske predstavnice. Pia Lovrič je- domov poslala 113. igralko sveta Yue Yuan, Veronika Erjavec je bila boljša od 3. nosilke turnirja Viktorie Kužmove, do zmage pa se je prikopala tudi 17-letna Ela Nala Milić.

V glavnem delu turnirja se je kot prva od Slovenk preizkusila Pia Lovrič (589. na WTA), ki je zabeležila do eno najbolj zvenečih zmag na dosedanji teniški poti. Z rezultatom 6:3 in 6:3 je namreč ugnala 1. nosilko turnirja, Kitajko Yue Yuan, ki trenutno na WTA lestvici zaseda visoko 117. mesto. 20-letna Domžalčanka je v obeh nizih hitro prišla do ‘breaka’ prednosti, skupno pa nasprotnici servis odvzela kar 6-krat, medtem ko ga je sama oddala le 3-krat.

Kot naslednja se je zmage po preobratu veselila Veronika Erjavec (352. na WTA), ki je na kolena spravila 129. igralko sveta, Slovakinjo Viktorio Kužmovo, ki je svoj čas na WTA lestvici zasedala že visoko 43. mesto. Erjavčeva se je po izgubljenem prvem nizu odlično odzvala, naslednja dva dobila s 6:3 in 6:1 ter si zagotovila mesto v 2. kolu.

Da je že pred sredini programom jasno, da bo Slovenija v četrtfinalu imela vsaj eno predstavnico, je v nadaljevanju torkovega dogajanja na igriščih TK Branik Maribor poskrbela Ela Nala Milić. Ta je po dveh urah in pol strla odpor 447. igralke sveta Kathleen Kanev, za četrtfinalno vstopnico pa se bo pomerila prav proti Erjavčevi.

Nastopi slovenskih igralk:

1. kolo.
Lovrič P. (Slo/WC) – Yuan Y. (Kit/1) 6:3, 6:3
Potočnik N. (Slo) – Prozorova T. (Rus/Q)
Milić E. N. (Slo/WC) – Kanev K. (Nem/LL) 6:3, 6:7(4), 6:3
Erjavec V. (Slo/Q) – Kužmova V. (Svk/3) 0:6, 6:3, 6:1
Falkner Ž. (Slo/WC) – Šiškova A. (Češ/Q)

2. kolo
Lovrič P. (Slo/WC) – Wickmayer Y. (Bel)
Milić E. N. (Slo/WC) – Erjavec V. (Slo/Q)

Dvojice, 1. kolo
Plošnik E./Žnuderl A. – Kužmova V./Zavatska K. 1:6, 1:6
Lovrič P./Potočnik N. – Bara I./Mitu A. 7:5, 0:6, 7:10
(2)Erjavec V./Mikulskyte J. – prosto

Četrtfinale: (2)Erjavec V./Mikulskyte J. -Kempen M./Knoll X.