Nocoj se bo v mariborskem Ljudskem vrtu odvil še zadnji večni derbi v tej sezoni. Maribor na derbijsko zmago čaka že od septembra 2019.

Fotografija je simbolična.

Ključne odločitve v nogometni Prvi ligi Telemach so pred vrati. Kar nekaj odgovorov o razpletu prvenstva bi lahko prinesel ta konec tedna. Danes bo v 30. krogu na vrsti še zadnji večni derbi med Mariborom in Olimpijo v tej sezoni. Dvoboj bo v Mariboru, začel se bo od 20.15.

Razplet obračuna bodo z zanimanjem spremljali tudi pri drugouvrščenem Kopru, ki v nedeljo gosti Celje.

Bodo Mariborčani iz boja za prvaka izločili zeleno-bele?

Sedem krogov pred koncem imajo Mariborčani na vrhu 56 točk, sledi Koper s 53, Olimpija pa je tretja z 49 točkami. Izbranci Radovana Karanovića bi z zmago tako najverjetneje iz boja za prvaka izločili zeleno-bele ter se sami še utrdili na poti proti svojemu 16. državnemu naslovu. V nasprotnem primeru pa bi bilo zadnjih šest krogov še kako zanimivih.

V samih derbijih ima v zadnjem obdobju več uspeha Olimpija. To bo 52. večni derbi od vrnitve “nove Olimpije” v prvo ligo. Pri tem je ljubljanska zasedba neporažena že na devetih zadnjih medsebojnih obračunih, medtem ko Maribor na derbijsko zmago čaka od konca septembra 2019 (v Ljudskem vrtu celo od novembra 2017), poroča STA.

V tej sezoni sta se ekipi v ligi pomerili trikrat. V Stožicah je najprej Olimpija zmagala s 3:1, nato pa z 1:0, v Ljudskem vrtu pa sta se moštvi razšli z 0:0.

V Mariboru si želijo prekiniti negativni niz na tovrstnih derbijih, a poudarjajo, da gre vendarle za običajno tekmo, ki lahko prinese tri točke, nikakor pa še ne naslova prvaka. V soboto bo Bravo gostil Muro, kar bo pomemben obračun v boju za evropska mesta, Radomlje pa zadnjeuvrščeni Aluminij, ki nujno potrebuje točke v boju za obstanek. V nedeljo bosta še obračuna Tabora in Domžal ter Kopra in Celja.