Slovenija

Zaradi trenutnega stanja, praznika in glavne turistične sezone pričakujte zastoje

Uredništvo , 10.08.23 ob 11:35

Prometno-informacijski center opozarja, da je pričakovati večje zgostitve in občasne zastoje predvsem na bolj obremenjenih odsekih.

Zaradi trenutnega stanja, praznika in glavne turistične sezone pričakujte zastoje

Zaradi trenutnega stanja po neurjih v Sloveniji, prihajajočega praznika 15. avgusta v večini evropskih držav in glavne turistične sezone Prometno-informacijski center opozarja, da je pričakovati večje zgostitve in občasne zastoje predvsem na bolj obremenjenih odsekih.

Od petka, 11. avgusta do srede, 16. avgusta je pričakovati povečano število tovornih vozil izven omejitvenega časa za tovorna vozila nad 3,5 tone, prav tako število interventnih vozil posebno na ogrožena območja. Med bolj obremenjenimi so tudi lokalne ceste, kjer so dodatne zapore zaradi uničenih cest, zato predlagamo predhodni pregled prevoznih cest in načrtovanje poti.

 

V sredo, 16. 8., so načrtovana dela (zaprt desni pas) na regionalni cesti R2 430, Pesnica–Maribor, zaradi obnove protihrupne ograje. Dela so načrtovana med 14. 8. in 28. 10. (60 dni).

Zaradi odpravljanja posledic poplav bo od 12. do 15. avgusta promet izjemoma dovoljen za vsa tovorna vozila nad 7,5 tone, ki sodelujejo pri odpravi posledic poplav.

Zaradi poplav so nekatere ceste v Sloveniji zaprte. Razmere se lahko nepričakovano spreminjajo. Vozniki, upoštevajte navodila dežurnih služb in ne vozite na poplavljena območja ali na zaprte ceste, prav tako bodite pozorni na intervencijska vozila, še pozivajo.

serija
Fenomen Skrito v raju: Serija osvaja srca gledalcev
smučarski skoki
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Slovenija
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Uredništvo , Danes ob 17:53
skoki
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Šport
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Uredništvo , Danes ob 15:26
Poimenovanje
Od kod ime … Greenwich?
Maribor
Od kod ime … Greenwich?
Jerneja Potočnik, Danes ob 13:51