Slovenija

Vroč konec tedna, nato konkretna ohladitev in burno nevihtno dogajanje

Uredništvo , 25.08.23 ob 07:36

Vročina bo vztrajala vse do konca tedna, nato vremenoslovci napovedujejo pestro vremensko dogajanje.

Vroč konec tedna, nato konkretna ohladitev in burno nevihtno dogajanje

Tudi petek nam bo prinesel sončno in vroče vreme. Popoldne bo nad vzpetinami nastalo nekaj kopaste oblačnosti, zvečer na severozahodu ni izključena kakšna nevihta. V večjem delu Slovenije bodo jutranje temperature od 17 do 21, ob morju in po gričevjih od 22 do 25 stopinj Celzija. Popoldne pa bomo po nižinah izmerili od 31 do 36 stopinj Celzija. Najbolj vroče bo na Goriškem, v osrednji Sloveniji, na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju. Vročino bo marsikje tudi jutri spremljala visoka vlaga, zato nam bo še bolj vroče, kot bi pričakovali glede na izmerjeno temperaturo zraka, so še zapisali na Meteoinfo.

Vročina bo vztrajala še cel konec tedna. Jutri bodo najnižje jutranje temperature ob morju 23, drugod od 14 do 20, najvišje dnevne pa od 30 do 34, v jugovzhodnih krajih do 36 stopinj celzija. Tudi v Mariboru lahko pričakujemo nad 30 stopinj celzija. V nedeljo bo še sončno in vroče, proti večeru v severozahodni Sloveniji ni izključena kakšna nevihta.

Padec temperatur

Že v nedeljo bo zapihal jugozahodni veter, ki bo znanilec spremembe vremena, napovedujejo meteorologi na Meteoinfo Slovenija. Ta nas bo dosegla v prvi polovici prihodnjega tedna, ko bodo temperature v povprečju padle za dobrih deset stopinj. Pri nas se bodo najvišje gibale med 20 in 23 stopinj Celzija. Kakšne nevihte bodo morda že v nedeljo, sicer bo nevihtno dogajanje predvidoma divje v ponedeljek. Teh nevihtnih celic bo do samega prihoda kar nekaj in lahko bo spet precej nevarno, saj lahko v kratkem času pade ogromna količina dežja na ponekod še vedno precej razmočena tla. Glavnino padavin pa zaenkrat kaže v ponedeljek popoldne in v noči na torek. Vremenska fronta se bo nad nami zadrževala nekoliko dalj časa, saj bo nastal tudi sekundarni ciklon, medtem opozarjajo na ciklon.si /srednjeročna napoved.