Slovenija

Vrača se poletje, preverite kdaj bo znova vroče

Uredništvo , 11.08.23 ob 10:12

Po ujmah, ki so si sledile v letošnjem poletju, vstopamo v daljše obdobje stabilnega vremena.

Vrača se poletje, preverite kdaj bo znova vroče

Po ujmah, ki so si kar sledile v letošnjem poletju, vstopamo v daljše obdobje stabilnega vremena. K nam se namreč, po navedbah vremenoslovcev na Meteoinfo.si, širi območje visokega zračnega tlaka z zelo toplim in suhim zrakom, ki bo vsaj do konca prihodnjega tedna preprečevalo, da bi se oblačni pasovi z izrazitejšimi padavinami pomikali v našo bližino.

Verjetnost za nastanek neviht bo v večjem delu Slovenije zelo majhna, nekoliko večja pa bo le nad goratimi predeli ob meji z Avstrijo.

Temperature bodo iz dneva v dan višje. Najtopleje bo na Primorskem, kjer se bo ob šibki burji že jutri ogrelo do 30 stopinj Celzija, v prihodnjem tednu pa bo lahko živo srebro lokalno seglo tudi do 34 ali 35 stopinj Celzija. Drugod po nižinah bodo najvišje temperature od 30 do 32 stopinj Celzija.

Sončno vreme se bo po navedbah vremenoslovcev nadaljevalo tudi v zadnjem avgustovskem tednu. Ker bo v višinah pihal severozahodni veter, ozračje pa ne bo tako nestabilno, kot je bilo v zadnjih tednih, bodo obilnejše padavine nastajale na severni strani Alp, k nam pa bodo segle le posamezne plohe in nevihte.