Slovenija

VIDEO: Doma za neozdravljivo bolno Nikito ni več, prosijo za pomoč

Uredništvo , 09.08.23 ob 13:01

Družini iz Malih Braslovč, v kateri je 6-letna Nikita z neozdravljivo redko boleznijo, je deroča voda uničila čisto vse.

VIDEO: Doma za neozdravljivo bolno Nikito ni več, prosijo za pomoč

Mala borka Nikita je ostala brez doma, deroča reka Savinja jo je poplavila in družini iz Malih Braslovč v Savinjski dolini uničila praktično vse, kar so imeli, tudi avto. Njena starša sta dom gradila več kot deset let in sedaj morata še celo odplačati kredit za hišo, ki je zaradi škode ob poplavi postala nevseljiva in neprimerna za bivanje. Voda je hišo tako uničila, da so od nje ostale samo krhke stene, zato se družina vanjo nikoli več ne more več vrniti. Doma in vsega, kar je bilo v njem, nimajo več in ker hiša ni bila zavarovana pred poplavami, so jim sedaj ostali samo veliki dolgovi.

Na pomoč se je preko Facebooka odzvalo društvo Viljem Julijan z namenom, da se pomaga 6-letni mali borki Nikiti, ki ima sicer neozdravljivo redko bolezen, sindrom FOXP1, in njenima srčnima staršema Mihu in Ivani Pečovnik.  Kot so med drugim zapisali, je Nikita prekrasna, srčna in nežna punčka, ki zaradi težke genetske redke bolezni ne more govoriti, ima pa tudi velik razvojni zaostanek, zaradi česar potrebuje stalen nadzor in varstvo. Njena mama zaradi tega ne more hoditi v službo in prejema nadomestilo za izgubljen dohodek. Deklica je sedaj izgubila dom, ki ga je imela z vsem srcem rada, dom, v katerega se nikoli več ne bo mogla vrniti.

Njeni družini pa lahko pomagate z donacijo, da bodo lahko poplačali vsaj dolg za hišo, ki je ni več in da si bodo lahko našli in uredili nov dom. Donacijo za Nikito in njeno družino lahko nakažete na TRR Društva Viljem Julijan: SI56 0400 1004 8660 136 (odprt pri NOVA KBM d.d.), sklic: SI00 882023 in namen: »Donacija za družino Nikite – pomoč ob poplavah«, za nakazila iz tujine pa uporabite BIC/SWIFT kodo KBMASI2X.