Na medij Žurnal se je obrnil oče enega od otrok, ki ga je v šoli v naravi domnevno spolno zlorabil sošolec. Po raziskovanju pravi, da je velika verjetnost, da ne gre za edini takšen primer. Najbolj problematično je ravnanje šole, saj otrok niso niti ločili. Zdelo naj bi se jim normalno, da obiskujeta isto skupino.

V primer so se poleg osnovne šole vključili še Center za socialno delo (CSD), Inšpektorat RS za šolstvo in Policija.

Šola mu ni niti zagotovila, da ne bo fizičnega stika med vpletenima otrokoma

Za Žurnal24.si je oče žrtve povedal, da je letošnje šolsko leto odpisal, a ne ve, kakšno bo stanje, ko se začne novo. Šola mu ni morala niti zagotoviti, da ne bo prišlo do fizičnega stika med vpletenima otrokoma. Najprej je po incidentu sina poskusil vrniti v šolo, a je bil 14. maja deležen grožnje. “Če boš komu povedal, kaj se je zgodilo, ti bom pobil celo družino,” naj bi bile besede domnevnega storilca.

Pri sinu se naj bi pojavila huda anksioznost, strah, nespečnost, nočne more ... Vse skupaj se je začelo stopnjevati.

"Ta fant potrebuje strokovno pomoč, jezen sem na institucije, ki niso ravnale po protokolu," je o storilcu dejal oče zlorabljenega otroka in pojasnil, da je obvestil policijo, ministrstvo in inšpektorat, tri tedne pa ni bilo ne duha ne sluha z njihove strani, vsako informacijo je moral iz njih sam izvleči, potem ko so se neprestano izgovarjali in prelagali odgovornost eden na drugega. 

Zaradi obupa se je tako oče žrtve obrnil na medije. Če se izkaže, da je šola postopala narobe, pravi, da bo vložil odškodninsko tožbo zaradi objektivne odgovornosti.