Slovenija

V pol ure kar pet hujših kršitev zakona o pravilih cestnega prometa

Uredništvo , 14.08.23 ob 12:25

Čeprav policisti pozivajo k izredni previdnosti, da ne bi bili brez potrebe še dodatno obremenjeni, so konec tedna na cestah zaznali veliko hujših kršitev.

V pol ure kar pet hujših kršitev zakona o pravilih cestnega prometa

V soboto popoldne so tako koprski policisti s pomočjo policista opazovalca v helikopterju letalske policijske enote v nekaj več kot pol ure zaznali kar pet hujših kršitev zakona o pravilih cestnega prometa, ko so vozniki ogrožali tako sebe kot tudi druge udeležence v prometu. Štiri kršitelje so izsledili in jim izrekli sankcije, petega še iščejo, so sporočili iz Policijske uprave Koper.

Ob 17.35 so na cesti Kastelec – Črni Kal ustavili 65-letnega voznika motornega kolesa iz Kopra, ker je prehiteval čez ločilno neprekinjeno črto. Izdali so mu plačilni nalog v znesku 160 evrov.

Kazen v enaki višini so izrekli tudi 20-letnemu vozniku motornega kolesa iz okolice Kopra, ki je ob 17.58 prav tako prehiteval čez neprekinjeno črto v Kopru, kot tudi 57-letnemu vozniku motornega kolesa iz Ljubljane, ki je nekaj minut pozneje storil enak prekršek na cesti Kastelec – Črni Kal.

Ob 18.01 so na cesti Kastelec – Črni Kal ustavili tudi 63-letnega voznika motornega kolesa iz Ljubljane, ker je prehiteval vozilo pred seboj v trenutku, ko pred seboj ni imel dovolj prostega vozišča. Poleg kazni v višini 700 evrov so mu pripisali še devet kazenskih točk.

Opazili so še voznika, ki je nepravilno prehiteval osebni avtomobil. V tem primeru policisti še ugotavljajo lastnika vozila.

Koprski policisti vnovič opozarjajo voznike, naj upoštevajo cestnoprometne predpise, saj so prav vse interventne službe močno obremenjene z reševanjem ljudi in premoženja na ogroženih območjih. Vsako nespametno početje na cesti ima lahko hude posledice, reševanje pa močno dodatno obremeni tako policiste kot tudi reševalce in gasilce, so opozorili.

STA

potres
Zjutraj Slovenijo ponovno stresel potres
Slovenija
Zjutraj Slovenijo ponovno stresel potres
Uredništvo , Danes ob 07:50
Dnevna
Kdaj z vlakom iz Maribora v Ljubljano le v uri in pol?
problematični prometni režim
FOTO: Zakaj križišče na limbuški obvoznici ni krožišče?
Negotov položaj občin
Vedno večji računi za obvezne naloge, kaj bo pa z investicijami?