V Mariboru deluje prevzemna točka trgovine Ikea, a v zadnjem obdobju se dogaja, da številnih izdelkov preko spleta ni mogoče dobiti. V skladu z vladnimi odločitvami in ukrepi za varovanje zdravja je sicer trgovina IKEA Ljubljana trenutno zaprta.

Ikein studio za načrtovanje v Londonu. Foto: Ikea

 

Konec februarja je v Ljubljani svoja vrata odprla težko pričakovana pohištvena trgovina Ikea. Kupci lahko izdelke kupijo v trgovini ali pa jih naročijo prek spleta, vključno z dostavo. Poleg Ljubljane so prevzemno točko za zdaj vzpostavili tudi v Mariboru v Ikona centru, kar je mnoge zelo razveselilo, saj jim je prihraniilo pot in čas. A na nas se je v zadnjem času obrnilo več bralcev, ki ugotavljajo, da mnogo izdelkov ni na zalogi, čeprav ravno Ikea slovi po tem, da ima pohištvo vselej na razpolago.

“Čeprav se v podjetju IKEA trudimo z načrtovanjem povpraševanja in ponudbe, da se izognemo situaciji, ko posameznega izdelka zmanjka, je to nemogoče vedno zagotoviti. Bolj kot spoznavamo slovenski trg in navade naših kupcev, bolj natančno bomo lahko zalogo načrtovali v prihodnje. Glede produktov, ki jih trenutno ni na zalogi, se trudimo, da bi jih dopolnili takoj ko bo mogoče,” so pojasnili v Ikei.

Skoraj tretjina nakupov preko spleta

Ob tem so sicer veseli, da je zanimanje za obisk njihove trgovine veliko ter da obiskovalci dosledno upoštevajo trenutni režim obiska, saj s tem zagotovijo, kar najbolj varno nakupovalno izkušnjo.

“Točnega podatka o številu obiskovalcev ter prometu v prvih tednih vam ne moremo razkriti, lahko pa vam povemo, da je trgovino doslej vsak dan obiskalo več kot 3.200 ljudi. Skoraj 32 odstotkov nakupov je bilo do zdaj opravljenih prek spleta, pri čemer se vedno več kupcev odloča za prevzem na prevzemnem mestu, kar je zelo pozitivno,” so še pojasnili za naš medij.

Trgovino je doslej vsak dan obiskalo več kot 3.200 ljudi. Skoraj 32 odstotkov nakupov je bilo do zdaj opravljenih prek spleta.

V skladu z vladnimi odločitvami in ukrepi za varovanje zdravja je sicer trgovina IKEA Ljubljana od 1. do 12. aprila zaprta. Če ste rezervirali termin za obisk trgovine v tem času, bo ta moral biti žal prestavljen. Spletna trgovina bo nadaljevala z obratovanjem, obratovanje storitve Klikni in prevzemi bo nemoteno, prevzem je možen na prevzemnih točkah v Ljubljani in Mariboru, so še sporočili.