Slovenija

Se odpravljate na morje? Preverite kje vse so zastoji

Uredništvo , 25.08.23 ob 17:05

Tudi ta konec tedna v znamenju gneč na cestah. Preden se odpravite na pot preverite kje vse so zastoji.

Se odpravljate na morje? Preverite kje vse so zastoji

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal približno šestkilometrski zastoj. Vozniki, namenjeni proti Kranjski Gori, lahko avtocesto zapustijo že na priključku Lesce. Predor je bil zaradi okvare vozila nekaj časa tudi zaprt. Priključek Jesenice vzhod je po navodilu policije prevozen le za lokalni promet.

Zastoji nastajajo tudi na primorski avtocesti proti Primorski, predvsem med Kozarjami in Vrhniko proti Kopru ter med Postojno in Ljubljano. Zaradi okvare vozila je na primorski avtocesti zaprt počasni pas med Uncem in Ravbarkomando proti Kopru. Predmet na vozišču pa ovira promet med razcepom Gabrk in počivališčem Povir proti Fernetičem.

Zaradi popoldanske prometne konice je promet povečan na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo iz mestnih središč. Promet je zgoščen na ljubljanski severni obvoznici med Tomačevim in Kosezami, na gorenjski avtocesti med Brdom in Vodicami proti Kranju, pa tudi na ljubljanski zahodni obvoznici med Šentvidom in Kozarjami, kjer za zaradi varnosti občasno zapirajo predor Šentvid. Zastoj nastaja tudi na ljubljanski južni obvoznici med priključkom Ljubljana center in razcepom Kozarje. Zaradi rekonstrukcije je predvidoma do polnoči zaprt priključek Ljubljana zahod v obe smeri. Na ljubljanski vzhodni obvoznici in štajerski avtocesti med Golovcem in Šentjakobom zastoj nastaja v obe smeri.

STA