Slovenija

Poveljnik Civilne zaščite o vseh ključnih informacijah pred dnevom solidarnosti

Uredništvo , 13.08.23 ob 12:30

Jutri je vlada razglasila dan solidarnosti.

Poveljnik Civilne zaščite o vseh ključnih informacijah pred dnevom solidarnosti

Poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan je predstavil aktualne razmere na poplavljenih območjih in ponedeljkov dan solidarnosti. Jutri je vlada razglasila dan solidarnosti, delovala bo vsa kritična infrastruktura, javni zdravstveni zavodi, centri za socialna dela, veterina in zavarovalnice. Upravne enote bodo odprte, da lahko menjate izgubljene osebne dokumente. Zaposlenim, ki bodo delali jutri, pripada dodatek za delo na praznik oziroma na dela prost dan. Tukaj pa lahko preverite, kako bodo delale trgovine.

Zaradi dobrosrčnih prostovoljcev do hitre sanacije

Poveljnik Civilne zaščite se je posebej zahvalil vsem, ki pomagajo. Po podatkih Službe za podporo štabu Civilne zaščite Republike Slovenije je bilo v soboto na terenu 3930 sodelujočih sil zaščite, reševanja in pomoči. Danes se njihovo delo nadaljuje, prebivalcem in pristojnim službam pa še vedno pomagajo številni prostovoljci. Samo danes ponoči se je prijavilo 90 skupin prostovoljcev, skupno pa je v aplikaciji več kot 31.000 prijavljenih. Po posameznih območjih gre sanacija tako hitro, da bodo po prazniku verjetno lahko že razmišljali o zmanjševanju števila prostovoljcev.

Poudaril je, da prostovoljci poslušajo navodila in ne povzročajo težav, ki jih na kontrolnih točkah včeraj praktično ni bilo, le v Mozirju so preusmerili nekaj gobarjev in pohodnikov. Danes na nobeni od kontrolnih točk ni težav.

Šestan je prostovoljce pozval tudi, naj na teren pridejo ustrezno opremeljeni – obuti v gumijaste škornje ali pohodne čevlje, prinesejo naj rokavice, pa tudi kakšen sendvič ali vodo, da ne obremenjujejo lokalne skupnosti. Na Humanitarčku hkrati opozarjajo prostovoljce, da potrebujejo tudi polnilno baterijo za telefon, razkužilo, sončno kremo, repelente in osnovno orodje.

potres
Zjutraj Slovenijo ponovno stresel potres
Slovenija
Zjutraj Slovenijo ponovno stresel potres
Uredništvo , Danes ob 07:50
Dnevna
Kdaj z vlakom iz Maribora v Ljubljano le v uri in pol?
problematični prometni režim
FOTO: Zakaj križišče na limbuški obvoznici ni krožišče?
Negotov položaj občin
Vedno večji računi za obvezne naloge, kaj bo pa z investicijami?