Današnji prehod vremenske fronte je bil hitrejši od napovedi in hitro se je pokazalo sonce, padavin pa je bilo v skladu s pričakovanji. Največ na Voglu, dobrih 100mm. Jutri in v torek nas čaka še nekaj krajevnih padavin, nato pa bo v sredo suho z več sonca in hladneje, napovedujejo na Ciklon.si/srednjeročna napoved. Jutri bo še pihal jugozahodni veter, nato pa bo oslabel. Temperature pa bodo od sredine prihodnjega tedna blizu dolgoletnega povprečja 1991-2020. Na severozahodu bo hladneje, na vzhodu pa bo nekoliko topleje.

”Takih anomalij verjetno do januarja ne bomo pogosto videli. Večinoma bodo namreč precej nad dolgoletnim povprečjem. V četrtek nas bo dosegla vremenska motnja, verjetno pa bo najbolj oblačen in deževen dan v prihodnjem tednu petek s sekundarnim ciklonom nad Jadranom,” zapišejo na družbenem omrežju Facebook.

Po prihodnjem tednu bolj suho vreme

Po 11.novembru bi lahko imeli suho vreme, vetrovi v višinah bodo obrnili v severozahodno smer, nad zahodnim Sredozemljem pa se bo okrepilo območje visokega zračnega pritiska, ki bi lahko občasno segalo tudi preko Slovenije. ”Fen bi lahko torej poskrbel, da bi imeli vsaj teden dni suhega in razmeroma toplega vremena,” še zapišejo na ciklon.si/srednjeročna napoved.

Jutri bo deloma sončno z jutranjo meglo po nižinah. Popoldne bodo nastajale posamezne plohe. Pihal bo jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 13 °C in 18 °C.
Tudi torek bo, po napovedih vremenoslovcev, deloma sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo, z jutranjo meglo po nižinah. Čez dan in popoldne bodo nastajale krajevne plohe, ki bodo pogostejše kot jutri. Najvišje temperature bodo med 12 °C in 17 °C.
V sredo bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo in jutranjo meglo po nižinah. Hladneje bo, najvišje temperature bodo med 8 °C in 13 °C.

V četrtek bo sprva sončno z jutranjo meglo po nižinah, popoldne bo oblačnost od zahoda naraščala. Zapihal bo jugozahodni veter. Ponekod v zahodni Sloveniji bo proti večeru že rahlo deževalo, padavine se bodo v noči na petek okrepile in zajele večji del Slovenije. Najvišje temperature bodo med 11 °C in 16 °C.

V petek bo sprva oblačno, občasno bo deževalo. Čez dan bodo padavine ponehale, od zahoda se bo delno zjasnilo. Ob morju bo pihal jugo, najvišje temperature bodo med 8 °C in 13 °C, na Primorskem do 16 °C.