Dosedanji v. d. direktorja Dragan Barbutovski pa se seli v kabinet predsednika vlade.

Vlada je za novo v. d. direktorice Urada vlade za komuniciranje (Ukom) imenovala Petro Bezjak Cirman. Dosedanji v. d. direktorja Dragan Barbutovski pa se seli v kabinet predsednika vlade. Razpis za direktorja Ukoma s polnim mandatom bodo po napovedih predsednika vlade Roberta Goloba objavili v dveh mesecih.

Veseli se novega izziva

Nekdanjo novinarko Dela in Radiotelevizije Slovenija (RTVS), sedanjo poklicno predsednico sveta delavcev RTVS in predstavnico zaposlenih v nadzornem svetu RTVS je na položaj predlagal predsednik vlade Robert Golob. Z delom bo začela s 17. avgustom, imenovana je za obdobje največ šest mesecev oz. do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku.

Bezjak Cirmanova je v sredo v prvem odzivu za STA dejala, da se veseli novega izziva, vodenje Ukoma vidi kot pomemben karierni korak. Danes je za Radio Slovenija dejala, da bi zase težko rekla, da je bila zadnjih pet let novinarka oz. vpeta v novinarsko delo. Naredila je okoli 30 prispevkov in nobeden ni bil o trenutnem predsedniku vlade, je navedla in poudarila, da bi težko rekla, da je o čem poročala pristransko. “Če pa poslušam nekdanje direktorje Ukoma, vsi govorijo, da je to strokovna funkcija,” je še dodala.

Dosedanji v. d. direktorja Ukoma Dragan Barbutovski, ki ga je vlada danes s 16. avgustom razrešila s položaja, naj bi medtem odslej v kabinetu predsednika vlade predvidoma skrbel za mednarodno komuniciranje. Goloba bo o tem, ali bo ponujeno funkcijo sprejel, sicer obvestil na petkovem sestanku.

V zadnjih dveh mesecih je Golob pri Barbutovskem pogrešal organizacijske sposobnosti in sposobnosti za delo z ljudmi. “V tem času, ko je bil z nami, smo dejansko ugotovili, da mu neizmerno bolj ustrezajo druge vloge,” je dejal Golob na današnji novinarski konferenci.

“Primarna funkcija vodje takega urada mora biti organizacijsko menedžerska, zato se bomo zelo potrudili, da bomo našli tako osebo, sploh za stalno vodenje,” je še dejal Golob.

V vmesnem obdobju pa bo uradu pomagala Bezjak Cirmanova, ki po Golobovih besedah zelo dobro pozna prakso obstoječega vodstva RTVS, za katero ne želijo, da bi se nadaljevala na Ukomu. “Zato želimo okrepiti vladni urad ravno z ljudmi, ki razumejo, kam pripelje politizacija novinarstva in kam pripelje širjenje sovražnega govora,” je dodal.

STA