Slovenija

Okrožnica zavarovalnice razburja številne Slovence

Uredništvo , 07.08.23 ob 14:41

Mnoge je v minulih dneh razburila interna okrožnica zavarovalnice Sava, v kateri je zapisano, da je začasno zaustavljeno sklepanje novih zavarovanj za nevarnost poplave. Kako odgovarja zavarovalnica?

Okrožnica zavarovalnice razburja številne Slovence

Mnoge je v minulih dneh razburila interna okrožnica zavarovalnice Sava, v kateri je zapisano, da je začasno zaustavljeno sklepanje novih zavarovanj za nevarnost poplave oziroma za dodajanje tega rizika k že sklenjenim zavarovanjem. Sklepalci zavarovanj Zavarovalnice Sava so okrožnico prejeli 4. avgusta.

A kot za 24ur.com pojasnijo v zavarovalnici Sava, gre za običajno prakso zavarovalnic, ki sledi zakonskim določilom Obligacijskega zakonika. Velja izključno za novo sklenjena zavarovanja in ne za že sklenjene zavarovalne police, ki že imajo vključen riziko poplave.

“Včeraj smo začasno ustavili možnost sklepanja novih zavarovanj za nevarnost poplave.  Uveljavimo jo, ko je po napovedih ekstremen vremenski dogodek neizogiben in gotov ter se poplave že vrstijo. Dogodek, glede katerega se sklene zavarovanje, mora namreč biti bodoč in negotov,” so še odgovorili mediju.

Okrožnica bo v naslednjih dneh, ko se vremenske razmere stabilizirajo, tudi odpravljena.